sobota, 19. februára 2011

Grécke bujurdi

ľahké, zdravé a chutilo...


Suroviny
  • 6-8 paradajok
  • 2 ks syr mozzarella
  • 200 g balkánsky syr
  • bazalka
  • 1 konzerva drvených paradajok v konzerve
  • 2-3 PL olivového oleja
  • 2 cibule
  • 6-8 strúčikov cesnaku a soľ
Cibuľu, čerstvé paradajky a mozzarellu nakrájame na kolieska, cesnak na drobno. Do rímskeho hrnca, alebo zapekacej misky uložíme nakrájanú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom, paradajky budú púšťať šťavu a olivový olej bude stúpať na vrch cez všetky vrstvy v hrnci a krásne nám ich ochutí. Na cibuľu dáme drvené, lúpané paradajky ochutené cesnakom. Na túto zmes rozdrobíme balkánsky syr a natrháme čerstvú bazalku. Solíme opatrne, niektoré syry sú dosť slané. Syr zakryjeme nakrájanými paradajkami...

...postupne vrstvíme všetky ingrediencie, poslednou sú nakrájané paradajky. Z korenín používame len soľ a z byliniek len bazalku. Paradajky s bazalkou, olivovým olejom a soľou nám dajú nezabudnuteľnú chuť a krásnu vôňu. Rímsky hrniec vkladáme vždy do studenej rúry...pečieme pri teplote 190°C asi hodinu, posledných 10min. odkryté.
Ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame s bielym pečivom...dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára