streda 23. februára 2011

Grilovaná ryba

výborná grilovaná rybka so šalátom z grilovaného baklažánu a pečenej papriky...niekedy treba aj niečo zdravšie :-)

Suroviny

  • rybie filety
  • baklažán
  • paprika pečená
  • pór
  • cesnak
  • olej olivový
  • citrónová šťava
  • korenie čierne mleté
  • morská soľ


...filety z morskej ryby nasolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme odležať pár minút. Grilovaciu platňu (prípadne panvicu) rozpálime a grilujeme rybky. Hotové ich odložíme do tepla, baklažán nakrájame na kolieska a tiež ho ugrilujeme... z olivového oleja, citrónovej šťavy, rozdrveného cesnaku, nakrájaného póru a morskej soli so štipkou čerstvo mletého čierneho korenia si spravíme nálev. Grilovaný baklažán nakrájame na väčšie kúsky a tiež aj pečenú papriku. Ja som ju kúpil naloženú v sladkokyslom cesnakovom náleve, ale komu sa chce, môže si ju pripraviť sám. Dobre premiešame a na rybku naložíme baklažánovo paprikový šalát... dobrú chuť

1 komentár: