sobota, 12. februára 2011

Zajac v horčici


Králiky sú príbuzné zajacom. Líšia sa však od nich menším telom, kratšou hlavou, ako aj kratšími zadnými nohami. Rozšírili sa po celom svete. Králiky viac bežia ako skáču...a niekedy doskáču až do pekáča :-) 



Suroviny
  • 1 ks králik
  • 6-8 ks zemiaky
  • 2-3 ks cibuľa
  • 8-12 strúčikov cesnaku
  • slanina
  • 3-4 PL plnotučná horčica
  • chilli omáčka
  • 125 g masla
  • 250 ml smotana sladká 12 %
  • korenie na zemiaky, soľ, korenie čierne mleté
Králika rozporcujeme a dobre prešpikujeme slaninou a cesnakom. Z horčice, chilli omáčky, cesnaku, soli a čierneho mletého korenia vymiešame pekný, chutný a farebný pác a mäsko v ňom necháme odpočívať...



...očistenú cibuľu nakrájame a vložíme do hlbokého pekáča. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska, dochutíme korením, posolíme a premiešame...odležané mäso naukladáme na cibuľozemiaky a ozdobíme plátkami masla, vložíme do rúry a dusíme prikryté asi 37 minút, potom odkryjeme zalejeme sladkou smotanou a pečieme ešte asi 29 minút...dobrú chuť



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára