nedeľa, 8. mája 2011

Pstruh na pare

...s mladou cuketou, stonkovým zelerom a sviežim jogurtovým dipom. Neviem prečo, ale poslednou dobou mám chuť na samé zdravé, zeleninové a ľahké jedlá...


Suroviny
  • pstruhy
  • čerstvý kôpor
  • cesnak
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať
na cuketu s jogurtom
  • biely jogurt
  • mladú cuketu
  • stonkový zeler
  • cesnak
  • olivový olej
  • kôpor
  • čierne mleté korenie
  • soľ
...najskôr som si spravil marinádu na rybky. Nakrájaný cesnak, olivový olej a citrónovú šťavu som ochutil čerstvým nasekaným kôprom. Kôpor som nemohol 35 rokov ani cítiť, ale teraz dobieham tie stratené roky :-) ...pstruhy som na chrbte narezal, podľa rady super kuchára J.Žideka, potom som ich posolil a marinádou som pstruhy dobre ponatieral. Mal som aj petržlenovú vňať, ktorá už nebola nejak extra reprezentačná, tak som ňou rybkám napchal pupčeky a nechal som ich hodinku odpočívať,  ale lepšie by bolo na dve až tri. Mladú cuketu a stonkový zeler som nakrájal. Z jogurtu, olivového oleja, cesnaku, kôpru a soli som spravil ľahký a svieži dip, dal som ho do chladničky, aby sa chute spojili, prepojili a naviazali jedna na druhú a druhá na tretiu :-)
Rybky som paril asi 20 minút, zeleninu len 5... chcel som ju chrumkavú. Na tanier som dal pstruha, prekvapol som ho olivovým olejom, na zeleninu som dal jogurtový dip, ozdobil som cherry paradajkami a potom už len... dobrú chuť :-)

3 komentáre:

  1. Pstruha mám, najblizsie vyskusam, dik za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. "... a nechal som ich hodinku, dve, tri odpočívať." - no fajn, pri receptoch niet nad presnost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...čím dlhšie, tým lepšie, minimálne hodinku, ale neuškodí aj dlhšie :) v recepte som to upresnil... dík

    OdpovedaťOdstrániť