piatok 9. marca 2012

Karfiolovo mäsové fašírky

...so zemiakovým prívarkom, prešpikovaným čerstvým kôprom a restovanými šampiňónmi...


Suroviny na prívarok
  •  zemiaky, plnotučné mlieko, hladká múka
  • cibuľa, cesnak, bravčová masť, bobkový list
  • kôpor najlepšie čerstvý, ocot, hnedý cukor
  • čerstvo mleté korenie, sladká mletá paprika, soľ
...na masti som orestoval nakrájanú cibuľu, dochutil som sladkou mletou paprikou a čerstvo mletým korením. Pridal som nakrájané zemiaky, cesnak, soľ, bobkový list a nechal som to všetko spolu na plyne pokiaľ sa to neuvarilo...


 Suroviny na fašírky
  • bravčové mleté mäso, karfiol, vajce, strúhanka
  • cibuľa, cesnak
  • čerstvo mleté korenie, sladká mletá paprika, soľ
 ...pomleté mäsko som dochutil soľou a korením, pridal som surový nakrájaný karfiol (asi 1:1 objemovo k mäsu) vajíčko, strúhanku, nakrájanú cibuľu a cesnak...


...všetko som spolu dobre premiešal a nechal chvíľku odpočinúť v chlade, asi tak 31 minút a potom som zo zmesi vytvaroval fašírky, obalil som ich v strúhanke a dal do rúry na 180°C asi na hodinku, prípadne 60minút :)


 ...fašírky sa pečú, prívarok sa varí a ja som v chladničke našiel pekné malé šampiňóny, tak som ich na oleji orestoval s čiernym korením a soľou. Nechal som ich na panvici prskať asi 10 minút. A poďme zase k prívarku :) v mlieku som rozhabarkoval hladkú múku na zahustenie, dochutil som ho cukrom, octom a soľou. Koštovka dopadla dobre, tak som odstavil a pridal nakrájaný čerstvý kôpor. Máme hotovo, dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

8 komentárov:

  1. super recept...narobil si mi chute...idem kuknúť či všetko mám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...to poznám :) v pondelok som bol na obede, objednal som si kuracinku a potom na vedľajší stôl priniesli prívarok a fašírky...tak som si to musel uvariť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To vypadá moc dobře. Určitě by se to dalo udělat i z něčeho jiného než z květáku, třeba z brokolice. Ukládám do složky k vyzkoušení.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ...ďakujem Martinka,máš pravdu, uvažoval som aj o brokolici, ale nevyzerala veľmi čerstvo a karfiol bol krajší :) takže vyhral květák :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvařeno a snědeno. Bylo to moc dobré, trochu jsem si pozměnila postup. Opravdu dobré jídlo, můžu jen doporučit.

      Odstrániť
  5. Dnes som si privstala...zohnala som na trhu čerstvý kôpor a urobila prívarok presne podľa teba. Je (bol) fantastický, len fašírky som si spravila naše záhorácke :-)

    OdpovedaťOdstrániť