pondelok 30. marca 2020

pesto z medvedieho cesnaku

...výborné do cestovín, omáčok, polievok, na domácu bagetu...proste v kuchyni ho využijete takmer pri každom varení, či pečení...za inšpiráciu a dobré rady ďakujem Ivanovi...ďakujem :)


Suroviny
  • medvedí cesnak
  • rastlinný olej, citrónová šťava, soľ 
...ak chcete mať dobré pesto, potrebujete dobrý a mladý medvedí cesnak, zbierajte ho v čistom prostredí, ďalej od frekventovaných ciest a už pri zbieraní si dávajte pozor aby do košíka nešli suché listy, konáriky a iné nečistoty...ušetrí vám to potom kopec práce


...nazbieraný cesnak som premyl vo vode, použil som veľkú misu a vodu som priebežne menil...


...premyté listy som potom odstredil, aby na nich ostalo čím menej vody...ideálne žiadna


...potom nasleduje už len tvrdá práca :) k cesnaku som pridal rastlinný olej ( olivový je tiež dobrý, ale pri dlhšom mixovaní  mierne zhorkne) a potom som do práce zapojil ponorný mixer... dostal zabrať,  ale výsledok za to stojí...


Hotové pesto som dochutil citrónovou šťavou a soľou (s tou opatrne), lebo pesto chutí aj na čerstvo upečenej bagete a presolené to už nie je ono...na druhej strane ak jej dáte málo, môže sa pesto skôr pokaziť. Snažil som sa aby bolo vo fľaške čím menej vzduchových bublín,  skladujeme v chlade a podelíme sa aj s rodinou a kamarátmi...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára