tag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post4403739963691337474..comments2024-01-23T13:03:39.022+01:00Comments on s varechou v ruke: Domáca údená klobásaBenJ (S varechou)http://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-23475108240109888472016-12-30T21:46:34.613+01:002016-12-30T21:46:34.613+01:00Pane, to že je blbosť voda v klobásach nie je prav...Pane, to že je blbosť voda v klobásach nie je pravda, na 10 kg mäsa môže ísť smelo 1 liter vody, hlavne je dobrá na premiešanie všetkých korenín a mäso sa stáva akýmsi hutnejším, čo prospieva aj pri plnení, takže žiadne baktérie alebo plesne z čistej vody nemôžu byť, ak sa ti ti náhodou prihodilo, tak potom treba hľadať chybu niekde inde, napríklad v čistote pri spracovaní mäsa alebo pri plnení zostalo v klobáskach veľa vzduchových bublín, ktoré bolo treba poprepichovať, ale nikdy nehovor njkdy, mohlo sa to stať, ale tej vody tam muselo byť oveľa viac ako som písal, a mimochodom, do dobrej klobásky ide aj víno, ale tie sú akurát pre gurmánov so zvláštnou osobitnou chuťou, a tá nešmakuje každému, ďakujem to to je môj názor, s pozdravom Kamo.Kamohttps://www.blogger.com/profile/11438803953438257103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-17716727938293758612016-02-14T17:57:54.573+01:002016-02-14T17:57:54.573+01:00Vodu niekedy dávam,niekedy nie...ešte mi žiadna vy...Vodu niekedy dávam,niekedy nie...ešte mi žiadna vyúdená klobása nesplesnela, ani sa nepokazila. Vďaka vode sa lepšie prepoja koreniny, ale mám pocit, že tá s vodou sa po vyúdení viac zosuší, takže s vodou, či bez...je to len na tebe. BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-1611482291974050172016-02-14T13:04:25.047+01:002016-02-14T13:04:25.047+01:00Voda sa do klobas nedava to je blbost -potom sa v ...Voda sa do klobas nedava to je blbost -potom sa v nich rychlejsie mnozia bakterie a plesne. Nahradfpa je biele alebo cervene vino ktore ma opacny ucinokAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-56330490364462534242014-05-07T16:03:59.160+02:002014-05-07T16:03:59.160+02:00ďakujem :) dúfam, že si zaspala ... :)ďakujem :) dúfam, že si zaspala ... :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-76132867358987852622014-05-07T01:39:41.554+02:002014-05-07T01:39:41.554+02:00Jáááj, super, super! :-) Pripomenulo mi to detstvo...Jáááj, super, super! :-) Pripomenulo mi to detstvo. Takéto domáce parádne som už roky nezažila :-( <br />Urobiť - to by šlo, len nieto kde údiť :-( a ani to nevieme :-( <br />No ale tieto klobásky sú veľmi pôvabné..:-) kto vie, či sa mi podarí zaspať po tomto pohľade ? :-)niginahttps://www.blogger.com/profile/02347642893379018156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-71368021385623657412014-03-25T12:25:33.788+01:002014-03-25T12:25:33.788+01:00ďakujem Jozef, ja som si kúpil zelmer, lebo ten sa...ďakujem Jozef, ja som si kúpil zelmer, lebo ten sa mi najviac pozdával a zatiaľ neľutujem :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-21311346804920369742014-03-24T22:15:08.065+01:002014-03-24T22:15:08.065+01:00Serus BenJ,
A to ta tak nakopol elektricky mlynce...Serus BenJ, <br />A to ta tak nakopol elektricky mlyncek?<br />Aka to je znacka.? Ja ties hladam dobry mlyncek aj na mletie aj na plnenie klobas,jaternic.<br />Nevies nieco poradit,ked sa tomu rozunies?<br />Dik JozefAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10190001883610375892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-58477231743595633742014-03-24T22:15:00.146+01:002014-03-24T22:15:00.146+01:00A tvoj recept je mnam,skusal som ho :)A tvoj recept je mnam,skusal som ho :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10190001883610375892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-48933090377828466002013-10-20T17:00:03.641+02:002013-10-20T17:00:03.641+02:00ďakujem Andrej...máš pravdu, so žiadnym korením s...ďakujem Andrej...máš pravdu, so žiadnym korením sa to nesmie nesmie prehnať, musia sa vzájomne dopĺňať a aj ja mám radšej dobre vysušenú :) BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-88384689704307381592013-10-19T18:00:45.430+02:002013-10-19T18:00:45.430+02:00Teda musim uznat, ze vyzeraju dokonale. Urobiť dob...Teda musim uznat, ze vyzeraju dokonale. Urobiť dobré klobásy, (aj ostatné zabíjačkové špeciality) považujem za umenie. Je to síce len taka fašírka, no trafiť dobrú chuť sa mi nepodarilo. Minulý rok som fušoval majstrovi mäsiarovi do remesla a zamiešal som si zopár vlastných. Neboli dobré, dal som veľa cesnaku, ktorý prebil všetko ostatné. Šťastie že to bolo iba pár kúskov.<br />U nás si niektoré rodiny klobásy zaváraju, podobne ako ovocie a zeleninu. To je celkom praktické, ak nie je k dispozícii suchá komora, len treba použiť kvalitné viečka, aby sa klobásy nepokazili. ja preferujem sušené, majú intenzívnejšiu chuť a vôňu.<br />Andrejhttp://fooddrink.sk/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-8889491413172792542013-10-15T17:42:29.105+02:002013-10-15T17:42:29.105+02:00s králičím by som si dal :)s králičím by som si dal :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-66955272382350253412013-10-15T17:40:55.867+02:002013-10-15T17:40:55.867+02:00ďakujem, mňa nakopol nový mlynček na mäso :)ďakujem, mňa nakopol nový mlynček na mäso :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-91376073038001875352013-10-15T11:54:02.496+02:002013-10-15T11:54:02.496+02:00Niet nad domácu klobásu. My tiež robievame už roky...Niet nad domácu klobásu. My tiež robievame už roky. Miešame králičie mäso a bôčik. A myslím, že máme veľmi podobný recept.jarmilahttps://www.blogger.com/profile/04903121750220653265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-91825036454447697182013-10-15T00:43:56.117+02:002013-10-15T00:43:56.117+02:00Paráda, musím povedať! Pri výrobe klasickej domáce...Paráda, musím povedať! Pri výrobe klasickej domácej klobásy, pri zabíjačke, som nebol už dobre dlho. Musím na nový rok obvolať známych či niekto nebude zabíjať. Jaj, to sú spomienky :-) Veru s chuťou klobásky sa dá pekne pohrať. iGurmanhttps://www.blogger.com/profile/05847004931526829080noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-43464270521645818922013-10-13T21:57:32.544+02:002013-10-13T21:57:32.544+02:00ved pribehni, mám dosť :)ved pribehni, mám dosť :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-12106862209740621602013-10-13T21:47:20.389+02:002013-10-13T21:47:20.389+02:00Ty brdoooo! Chcem aspon jednu nozicku do vianocnej...Ty brdoooo! Chcem aspon jednu nozicku do vianocnej kapustnice!Michaela Samanthttps://www.blogger.com/profile/05149810739575244566noreply@blogger.com