tag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post2976001938949162426..comments2024-01-23T13:03:39.022+01:00Comments on s varechou v ruke: Domáca kysnutá knedľa BenJ (S varechou)http://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-44414441024166794992017-09-04T03:19:49.987+02:002017-09-04T03:19:49.987+02:00Anonymous Ja tiež žijem v Australia ako Ty,a Ja si...Anonymous Ja tiež žijem v Australia ako Ty,a Ja si tú sama vypekam bravčovu masť a robim oškvarky,neviem kde žiješ v ktorej časti,a polohruba múka je tiež v obchode volá sa Continental flour,good luck with flour Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06725132117276987117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-18613858080126264472015-01-18T14:25:09.270+01:002015-01-18T14:25:09.270+01:00ďakujem... všetko dobré aj tebe do roku 2015
...so...ďakujem... všetko dobré aj tebe do roku 2015<br />...som rád, že sa ti darí a že halušky chutili :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-85586715440323493792015-01-18T12:55:23.511+01:002015-01-18T12:55:23.511+01:00Natalia / Ben,
v prvom rade primate zelania vsetk...Natalia / Ben, <br />v prvom rade primate zelania vsetkeho najlepsieho do Noveho Roku 2015.<br />Dakujem za tip ako miesat muku, vyskusam tu zmes, co si spomenula. Nasiel som sice volaco, co verim je ako nasa polohruba muka, v Colese. Predavaju to ako 'Continental flour' v 1/2 kg baleni, ale je to trochu drahe - asi $3.50 za kilo.<br />FYI, uspesne som vyskusal aj bryndzove halusky, ako 'bryndzu' som pouzil 1:1 (na vahu) zmes Philadelphia cheese z Colesu, a Danish Fetta cheese z Aldi. Mozno preto, ze som bryndzove halusky nemal uz hadam 4 roky, chutili ako real thing. Syry nechaj zohriat na izbovu teplotu, lahsie sa potom zmixuju, a vmiesaj ich do halusiek pokial su stale horuce. Oh, ake len boli dobre...!<br />Pokial ide o syry, zda sa mi, ze Slovensko produkuje ovela viacej druhov, a ovela vyssej kvality, ako Australia. Tu toho vela dovazaju z Europy, a predavaju casto za neuveritelne vysoke ceny.<br />Ben, dakujem za pochopenie - my tu nemame ponatia co a kolko je 'polovica velkej smotany', ale ked nam povite '150g smotany', tak vieme, o com sa hovori. Vdaka za to.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-25068056234630082562014-12-03T13:36:32.613+01:002014-12-03T13:36:32.613+01:00ďakujem, snažím sa podstatné suroviny písať v g, m...ďakujem, snažím sa podstatné suroviny písať v g, ml a podobne...ak by mi predsa niečo ušlo, kľudne mi napíšte...ak budem vedieť, rád poradím :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-53554578678490050222014-12-03T05:31:38.229+01:002014-12-03T05:31:38.229+01:00Ahoj, tiez zijem v Australii...a bojujem s podobny...Ahoj, tiez zijem v Australii...a bojujem s podobnymi vecami, ako...pol prasku do peciva, kurnik, ked tu je to len v tom kontajneriku..:) ale googlila som, kolko ma jeden sacok Dr. Otkera :) to len tak pre priklad...<br />Na tu muku: ak je polohruba miesam pol Whole wheat (v Coles kupujem v takom hnedom obale) a pol Plain...zatials a mi s tym vsetko podarilo.<br />CO by som dala za dobry oravsky korbacik...:(<br />Ale nasla som syr Vesela krava - made in Slovakia...:) <br />Natalia Paulhttps://www.blogger.com/profile/04521347108680778494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-13241316212020248502014-05-28T16:51:26.761+02:002014-05-28T16:51:26.761+02:00Ahoj, dakujem, ze si napisal ako to dopadlo a ospr...Ahoj, dakujem, ze si napisal ako to dopadlo a ospravedlnujem sa, ze reagujem az teraz...<br />Ten prerastený petrzlen bude asi pastrnak, aj u nas sa da kupit :) ak by si potreboval nejaku radu ohladom mnozstva, alebo cohokolvek v mojich receptoch, kludne napis, zvyknem odpovedat ovela skor ako teraz :) alebo ak by ti tu chýbal nejaký recept, rád poradím, pripadne navarim, nafotim a uverejnim ...ahoj BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-57127890093864891222014-05-27T09:12:01.056+02:002014-05-27T09:12:01.056+02:00Vdaka za rychlu odpoved - vyskusal som, a na druhy...Vdaka za rychlu odpoved - vyskusal som, a na druhy pokus celkom uspel. Urcite nie som prvy, komu sa prva knedla v zivote nepodarila. Na druhy krat to vyslo ovela lepsie, hoci chutovo boli obe zhruba rovnako dobre. <br />Vdaka za radu, zda sa, ze budem musiet viacej experimentovat a najst si vlastnu cestu. Som zacinajuci kuchar, 'spachal' som zatial len dve ci tri jedla. Tie rozdiely medzi Europskymi a Australskymi surovinami (preco nam niektori ludia bastardizuju Slovencinu s 'ingredienciami'? ) zneprijemnuju zivot - a to nielen pokial ide o muku. Co je napr. 'jedna velka smotana' alebo 'dva male sacky' volacoho ineho? Velka smotana moze byt doma 3 dcl, tu to moze byt cely liter; a maly sacok volacoho na Slovensku moze byt 30g, a tu to moze byt 100g, alebo naopak. Teda, ak to tu vobec predavaju... Napriklad petrzel: bezne sa da kupit petrzelova vnat, t.j zelene listy, ale petrzel-koren som tu este za 30 rokov nevidel. Maju tu nieco, co vyzera ako petrzel na steroidoch, ale je to parsnip (petrzel sa vola parsley). Podobne je to s kelom alebo kalerabom. Domaca bravcova mast, alebo aspon slanina na vytapanie, oskvarky, ci bravcovy lalok su v beznej obchodnej sieti jednoducho nedostupne. To len tak trochu na vsyvetlenie...<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-8817652616503158462014-05-20T12:11:10.369+02:002014-05-20T12:11:10.369+02:00dobrý deň...vyskúšajte s hladkou, myslím, že chuti...dobrý deň...vyskúšajte s hladkou, myslím, že chutiť bude, a ak by sa náhodou nepodarila, prídete len o pol kila múky :) budem vďačný, ak mi potom napíšete, aká bola knedľa z hladkej múky...dakujem :)BenJ (S varechou)https://www.blogger.com/profile/09069253571907592528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8808410259159305103.post-87782113590127341022014-05-20T10:42:36.709+02:002014-05-20T10:42:36.709+02:00Poradte, prosim... Ako kriticke je pouzitie polohr...Poradte, prosim... Ako kriticke je pouzitie polohrubej muky? Da sa miesto nej pouzit muka hladka? <br />Tu v Australii (a myslim ze aj v USA) take cosi ako polohrubu alebo hrubu muku nemame. Bezne dostupne su dva druhy muky: tzv. plain flour (hladka muka), a self raising flour (co je to iste, ale s pridanym kysnucim praskom). Ak niekto z Vasich zahranicnych prispievatelov moze poradit, budem velmi povdacny. Dakujem.Anonymousnoreply@blogger.com