nedeľa, 16. januára 2011

Morčacie na cibuli


dnes som varil pod dohľadom šéfkuchára...mal som trošku trému, ale nakoniec všetko dobre dopadlo...


Suroviny

  • 500 g, vykostené morčacie stehno
  • 4-5 ks cibuľa
  • 7-8 strúčikov cesnak
  • 4-5 ks paradajky sušené
  • 1-2 PL plnotučnej horčice
  • 1-2 PL sezamová pasta Tahini
  • 10-12 ks zemiaky
  • 2-3 ks, pečená paprika
  • olej, soľ, korenie čierne mleté

...mäsko nakrájame na hrubé rezance, ochutíme ich horčicou, sezamovou pastou tahini, soľou, čiernym mletým korením a lyžicou oleja. k mäsu pridáme nahrubo nakrájaný cesnak a sušené paradajky. Necháme odpočívať...cibuľu očistíme, nakrájame na väčšie mesiačiky a dáme ju na suchú panvicu. Opekáme a miešame a miešame a opekáme a tak dookola, až dovtedy, pokiaľ z cibule nevytiahneme tú perfektnú chuť, ktorú si pamätáme z leta, keď sedíme pri ohni a v ruke držíme takú palicu, na ktorej je slanina s cibuľou...ale tá naša cibuľa nesmie zhorieť. Keď je hotová preložíme ju do hrnca v ktorom pôjde neskôr do rúry. K cibuli pridáme grilovanú nakrájanú papriku...umyté a očistené zemiaky upečieme v rúre na rošte spolu s mäsom......na rozpálenú panvicu (na tú, ktorú sme už používali) dáme kúsok oleja a postupne opekáme morčacie mäso, lebo sa musí rýchlo zatiahnuť a nie dusiť. Potom ho preložíme na cibuľu s grilovanou paprikou a dáme do rúry asi na 35-40 minút pri teplote 188°C....upečené zemiaky nakrájame aj so šupkou na kolieska, posolíme a pridáme na nich kúsok masla, doplníme cibuľou, mäsom a podávame...a tento šéfkuchár na mňa dnes dozeral...dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára