nedeľa, 17. apríla 2011

slávky s medveďom

....teda skôr s medvedím cesnakom :-) nedávno som videl podobný recept a hneď som vedel, že už dozrel čas a musím pripraviť slávky...pripomenúť si chuť dovolenky, vôňu mora, západ slnka, pohár bieleho a mušle na tanieri... nedávno som vám tento recept sľúbil, tak ho teda pridávam :-)




Suroviny

  • slávky
  • medvedí cesnak
  • cibuľa
  • cesnak 3-4 strúčiky
  • olivový olej
  • suché biele víno...asi 200ml
  • petržlenová vňať
...určite každý kto pripravoval mušle vie, že sa vyhadzujú tie ktoré sú otvorené pred tepelnou úpravou a tie, ktoré sú zatvorené po tepelnej úprave... poslednou dobou som dosť lenivý, tak som kúpil mušle, ktoré už boli očistené a musím povedať, že celkom dobre, tak som ich už len mierne dočistil. Nakrájanú cibuľu a cesnak som osmahol na olivovom oleji, potom som pridal slávky, podlial som ich vínkom a zakryl pokrievkou. Netreba aby boli celé zaliate, robili sa vo vínovej pare a páčilo sa im to. Po minútke som ich v hrnci poriadne potriasol, aby sa olivoli s cesnakom a vínkom dostal všade, kde chcel. (teda hlavne do mušlí) potom som tak spravil ešte asi 5x a nakrájal som si medvedí cesnak. Celá príprava trvá možno 5 minút, keď sa slávky otvorili, podusil som ich ešte minútku, potom som vypol plyn, nakrájaný medvedí cesnak som hodil do hrnca a nechal odpočívať asi 60sek. medzitým som si pripravil foťák a upratal bordel na linke. Na tanieri som už len ozdobil petržlenovou vňaťou a podával s bagetkou, tá omáčka bola super. Soliť netreba, sú slané tak akurát, veď žijú v mori :-)...dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára