...je veľa receptov na kysnuté pečené buchty, ale nie všetky chutia, tieto vás nesklamú a chutiť budú aj na druhý deň....ak vydržia :) ...pozrite aj môj druhý recept na tvarohové buchty
Suroviny na cesto
Cesto som poprášil múkou a nechal na teplom mieste vykysnúť...do cesta nedávam vajce, buchty sú aj na druhý deň mäkké, cesto s vajcami časom stvrdne. Vykysnuté cesto som premiesil a rozdelil na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov...
Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou, alebo plnkou z nutelly. Tvarohovú plnku som pripravil z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru. Cukor dávame do tvarohu až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru zvlhne.
Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú dobre potrieme roztopeným maslom...
...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú, pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť...dobrú chuť
Suroviny na cesto
- 750 g hladká múka špeciál, 30 g droždie čerstvé
- 4 PL cukor kryštál, 1 vanilkový cukor, štipka soli
- 200 ml oleja, 375 ml vlažného mlieka
- Tvaroh, vajce, vanilkový cukor, hrozienka, cukor kryštál
- nutella
- slivkový lekvár
Cesto som poprášil múkou a nechal na teplom mieste vykysnúť...do cesta nedávam vajce, buchty sú aj na druhý deň mäkké, cesto s vajcami časom stvrdne. Vykysnuté cesto som premiesil a rozdelil na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov...
Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou, alebo plnkou z nutelly. Tvarohovú plnku som pripravil z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru. Cukor dávame do tvarohu až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru zvlhne.
Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú dobre potrieme roztopeným maslom...
...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú, pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť...dobrú chuť
QR code - stiahnite si recept do mobilu
Toto cesto je super! Pouzivam ho uz aj na zavin.
OdpovedaťOdstrániťsom rád, že chutí...
OdpovedaťOdstrániťTieto vyzeraju uzasne! Buchticky som nerobila 100 rokov, vyskusam aspon novy recept ;o)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-) dúfam (viem), že budú chutiť...
OdpovedaťOdstrániťAhoj BenJ ... z tohto tvojho vynikajúceho kysnutého cesta som už robila nielen buchty, ale aj záviny a teraz aj čerešňový koláč (mrkni na môj blog) ... ak by ti takáto forma prezentácie tvojho blogu vadila, daj vedieť a ja ten post bez problémov stiahnem z obehu :))
OdpovedaťOdstrániťsom veľmi rád :-) je to fakt výborné kysnuté cesto...
OdpovedaťOdstrániťNáhodou som natrafila na tento recept na kysnuté buchty. Aj ja robím kysnuté cesto bez vajca, poradila mi tak moja mama a je to presne pre ten dôvod, ktorý píšeš. Cesto je mäkké aj na druhý deň, hoci u nás málokedy zostanú hotové koláče až do druhého dňa :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem, ani u nás tieto buchty neostávajú... :-)
OdpovedaťOdstrániťtiež som už robila tieto buchty podľa tvojho receptu, boli výborné! :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem, už sme ich dlho nemali :) takže možno dnes...
OdstrániťPo 20 rokoch klasiky som vyskúšala tento recept a poviem Vám nemá chybu,,,buchty sú najúžasnejšie aké sme papkali a všetci mi ich doma pochváli....
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem, som veľmi rád, že chutilo :)
OdstrániťAhojky....tak som ich dnes zasa robila..a aj keď bol úplne celkom iný obed a buchty boli pôvodne upečené na večeru...ani nestihli vychladnúť a zostali tri....naozaj fantastické....
OdpovedaťOdstrániťďakujem, sú naozaj výborné :)
OdstrániťDakujem za recept vcera som robila druhu davku pre nas doma, predvcerom pre rodicov ktori od nas z Nemecka odchadzali autom do Kosic...tak kukam ze aj vy ste Kosican ;)
OdpovedaťOdstrániť...áno tiež :) som rád, že chutia :)
OdpovedaťOdstrániťToto je najlepšie cesto aké som kedysi robila. Gratulujem ku blogu, klobúk dole pred Vami. Mária
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťchystam sa zajtra robit buchty,hladam recept na internete ktory by bol najlepši....vyskušam tvoj!!!!!!!dam vediet ake boli buchtičky!!!!
OdpovedaťOdstrániťteším sa:) a verím, že budú chutiť...
OdstrániťVýborné buchtičky - tieto robím aj ja, veľmi nám chutia. Hodne zdaru do varenia a pečenia Alica
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániťten kto hovori ze ten to recept je dobry ,este v zivote nejdol dobre buchty. ja som ho vyskusala a cisty des ,uplne nechutne huste cesto a buchty tvrde ako beton,keby som s nimi hodila niekoho do hlavy tak dostane otras mozgu.
OdpovedaťOdstrániť...skús to ešte raz a podľa receptu :)
Odstrániťdnes ideme vyskusat, tak hadam ze to zvladnem , ja radsej varim ako peciem ,tak som zvedava:) :(
OdpovedaťOdstrániťdržím palce :) ale verím, že sa podarí...napíš potom :)
OdstrániťTak toto je najlepšie cesto s akým som sa stretla :-) buchtičky sa vydarili báječne :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem, som rád :) dobrú chuť...
Odstrániťskusila som a je to naj cesto na buchty, ake som zatial skusala .... su uzasne, makkucke, chutne .... dakujem za inspiraciu
OdpovedaťOdstrániťs tým môžem len súhlasiť :) ďakujem
OdstrániťPrvy krat v zivote som robil pecene buchty a boli neskutocne.Vynikajuci recept a este lepsie chutia.Urobili sme s manzelkou z toho isteho cesta aj dukatove buchticky a su tiez super.
OdpovedaťOdstrániťSom rád, že chutilo :) Ďakujem
OdpovedaťOdstrániťKdyz jsem cetla ingrediece tak jsem si rekla "A vajicka?" Ze zvedavosti uz mam buchty v troube :-) Testo se zadelalo krasne, vykynulo, ale pri valeni se mi zcvrkavalo a vracelo se nazpatek, bylo hodne elasticke, coz mi nedela s jinyma kynutyma testama, treba to tak je zpravne, nevim. Uvidime jake budou po upeceni. Dekuji za recept a urcite dam vedet. Lukrecia
OdpovedaťOdstrániťdúfam, že chutilo :)
Odstrániťvynikajici vlacne a i dnes jsou mekkoucke, do buchet jsem dala tvaroh ochuceny mandlovym pudinkem a to vam byla dobrota, originalni chut, dekuji za perfektni recept, parada, hezky den Lukrecia
Odstrániťsom rád a ďakujem :)
OdstrániťDlho som hľadala recept a nakoniec som sa rozhodla pre tento, vďaka jeho pozitívnym recenziam. Nie som skúsena ,pekarka, čiže toto bola moja premiéra avšak nedopadla dobre. Buchty su sclapnute ale chutia :-) niekde som urobila chybu a neviem kde.
OdpovedaťOdstrániťto ma mrzí...robila si z celej dávky?, nemala si veľmi veľký plech?...ideálny je cca 30x40...možno keby si mi poslala fotku, tak by sme na to prišli...ale nabudúce sa ti určite vydaria :)
OdstrániťMožno som ich mala robit väčšie lebo sa mi zvýšilo cesto ktoré som potom použila ako roladu s nugetou. Zrejme prax mi chyba :-)
OdpovedaťOdstrániť...áno, musia byť naukladané ako na fotke v recepte a potom rastú do výšky a nie do šírky...a musíš ich dobre pomastiť, aby sa dali po upečení od seba pekne oddeliť...tak držím palce nabudúce :)
OdstrániťPrvýkrát v zivote som robila pecene buchty. Vsetkym neskutocne chutili. Na druhy den boli fajne mäkké a mam pocit, ze este lepsie. Skvely recept.
OdpovedaťOdstrániť...som rád, ďakujem :)
Odstrániťsom uz stara kucharka a nikdy som nemala odvahu robit buchty z cesta bez vajec,skladam poklonu,drzala som sa presne pokynov a su ako paper-nadychane,skvele.odteraz len tieto,vdaka za recept.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, že si napísala a som veľmi rád, že chutilo :)
OdstrániťJa som antitalent na pecenie. ale dnes sa pokusim ich urobit
OdpovedaťOdstrániť...tak teda držím palce :)
OdstrániťTak tento recept rada vyskúšam, asi hneď zajtra, pečenie ma moc baví a rada skúšam nové veci. Môj manžel miluje takéto buchtičky vedľa seba, tak mu hádam urobím radosť. Potom dám vedieť, či sa podarili a či hlavne chutili... Aďka
OdpovedaťOdstrániťDufam, ze sa podaria :)
OdstrániťFakt môžem povedať, že sú výborné...odskúšaný, výborný recept :)
OdpovedaťOdstrániť...som rád, že si napísal a že chutia...dobrú chuť :)
OdstrániťDnes som upiekla podla tohto receptu - moje prve pecene buchty. Pre istotu len z polovicnej davky. Su fantasticke! Lahunke, ako paperie. Piekla som ich na 200'C v teplovzdusnej rure 15 minut a uz boli do zlatohneda. Vyskusam z tohto cesta aj ine kysnute kreacie. Vynikajuci recept, vdaka!
OdpovedaťOdstrániťďakujem...som rád :)
OdstrániťPo precitani recenzii sa idem hned pustit do ich pecenia. Dufam, ze sa mi podaria.
OdpovedaťOdstrániť...držím palce, ale verím, že áno :)
OdstrániťNajlepsie buchticky ktore som robila a samozrejme aj jedla. Krasne nadychane, rodina ma velmi pochvalila a chvalim recept aj ja.
OdpovedaťOdstrániť...som rád, že chutilo :)...dakujem...
OdstrániťVynikající těsto,akorát jsem nedala mouku podle receptu ,bylo by moc tuhé.
OdpovedaťOdstrániťSom rád, ze sa podarilo...dobru chut :)
OdpovedaťOdstrániťCo ak dam polohrubu muku?stane sanieco?
OdpovedaťOdstrániťahoj...na jemné a nadýchané kysnuté cesto je lepšia hladká, neviem aké budú buchty z polohrubej múky...vyskúšaj a napíš potom, ako to dopadlo...
OdstrániťHi BenJ ty si kuchar alebo pekar? Mozes sa somnou spojit napriklad cez e-mail? Richard Mikulic, Vancouver, BC, cilukimdrachir@hotmail.com
OdpovedaťOdstrániťHi BenJ ty si kuchar alebo pekar? Mozes sa somnou spojit napriklad cez e-mail? Richard Mikulic, Vancouver, BC, cilukimdrachir@hotmail.com
OdpovedaťOdstrániťAhoj Richard...poslal som ti mail...
OdstrániťGeniálne 👍 netreba cukrovú vodu, nestihli ani poriadne vychladnúť.
OdpovedaťOdstrániťsom rád, že chutilo...ďakujem :)
Odstrániťbuchty sú neskutočneeeee😍😍😍 lahucke ako pierko. ďakujem za recept 👍😘
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
OdstrániťAko pozerám tak v roku 2012 som ich naposledy robila :D
OdpovedaťOdstrániťVidno, že teraz ako som doma mám viac času, recept je perfektný a buchty tiež, ešte raz vďaka a prajem všetko dobré :)
ďakujem a súhlasím, sú naozaj výborné...dobrú chuť :)
OdstrániťĎakujem :)
Odstrániť