...všade sa pečie trošku ináč, každý používa trošku iné suroviny...všetky sú dobré, ale ten váš je vždy najlepší :)
Suroviny
...namastený plech som vysypal hrubou múkou, ale lepšia je strúhanka...celú hmotu som na plechu zarovnal a nechal podkysnúť 60-90 minút. Keď zmes vykysla, tak som vrch natrel rozšľahaným vajíčkom a nechal ešte chvíľku odpočívať...len pokiaľ sa nevyhriala rúra.
Piekol som na 180°C program "vrch-spodok" asi 20 minút, potom som ubral na 160 a dopekal ešte asi 30 minút...ale každý pozná tú svoju rúru najlepšie, keď je syrek správne upečený tak sa oddeľuje od okrajov plechu a má krásne hnedú farbu.
Podávame k šunke, cvikle s chrenom a ďalším sviatočným dobrotám... dobrú chuť :)
Suroviny
- 10 rožkov, 500g mleté mäso, 500g údené mäso alebo šunka, 15 vajec
- zelená petržlenová vňať, 1 cibuľa
- sušené paradajky, muškátový oriešok, hrubá múka ... asi 10 PL (alebo strúhanka)
- soľ, sušené droždie, cukor (1 ČL)
...namastený plech som vysypal hrubou múkou, ale lepšia je strúhanka...celú hmotu som na plechu zarovnal a nechal podkysnúť 60-90 minút. Keď zmes vykysla, tak som vrch natrel rozšľahaným vajíčkom a nechal ešte chvíľku odpočívať...len pokiaľ sa nevyhriala rúra.
Piekol som na 180°C program "vrch-spodok" asi 20 minút, potom som ubral na 160 a dopekal ešte asi 30 minút...ale každý pozná tú svoju rúru najlepšie, keď je syrek správne upečený tak sa oddeľuje od okrajov plechu a má krásne hnedú farbu.
Podávame k šunke, cvikle s chrenom a ďalším sviatočným dobrotám... dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Tak ako píšeš,každá rodina má ten svoj a ten je najlepši.Nasi nemali presný recept,rokmi to mali v rukách a tak to bude zaujímavé strafit sa sa do chute, na ktorú som zvyknuta. Tvoj recept vyzera veľmi chutne,pekne sviatky!
OdpovedaťOdstrániť...ďakujem Ivanka, aj Tebe želám krásne sviatky :) ...tentokrát som syrek dochutil sušenými paradajkami a fritovaným cesnakom a po ochutnávke môžem povedať, že mu to prospelo. Dnes ráno som dostal ďalší perfektný recept, ale už som mal nakúpené suroviny, takže o rok ďalšia inovácia :)
OdstrániťMáš ho vydarený, ale ten náš je náš :-) ...krásne sviatky a nech ti to super varí aj naďalej!
OdpovedaťOdstrániťďakujem, máš pravdu... ten náš je náš :) krásne sviatky aj tebe a tvojim blízkym...
OdstrániťMnaaaaaaaam, vyzera uzasne. Krasne velkonocne sviatky zelam
OdpovedaťOdstrániťďakujem Aďka...aj tebe a celej tvojej rodinke :)
Odstrániťto musí byť dobrota, krásny recept a aj fotky :-))....ako vždy ;-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem, chutil každému :)
OdpovedaťOdstrániťĎurko a ja som sa rozhodla toho roku dať medvedí cesnak, teraz už rastie, tak ho tam pekne, krásne nasekám :-)Prajem príjemné sviatky :-)
OdpovedaťOdstrániť...dúfam, že aj ja ho niekde nazbieram...aj tebe krásne sviatky Paťka :)
OdpovedaťOdstrániťVýborný recept, už som ho raz vyskúšala. Teraz mu chcem dať znova šancu s medvedím cesnakom. Želám krásne veľkonočné sviatky :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem...krásne sviatky želám :)
OdpovedaťOdstrániťVyzerá to super, vyskúšam. Len taká malá chybička. Pri prvej teplote chýba nula,...
OdpovedaťOdstrániťvďaka...opravená nula :)
Odstrániť