sobota, 1. júna 2013

Pečená paprika plnená syrom

...teda nie jedným, ale hneď troma... balkánskym, plesňovým a tvrdým. Samozrejme nesmie chýbať dobrá domáca údená slaninka, jarná cibuľka a olivový olej...



Suroviny

  • zelená paprika
  • tri druhy syra
  • domáca slanina
  • jarná cibuľka
  • olivový olej
  • čerstvo mleté korenie
...slaninu som nakrájal na kocky 0,4 x 0,5 a na pár kvapkách olivového oleja som ich nechal  schrumkovatieť. Keď už takmer boli, prihodil som podobne nakrájanú jarnú cibuľku a odstavil som. Nakrájaný syr som zmiešal so slaninkocibuľkou a začal som tou zmesou plniť vyčistené papriky...



... a teraz máme niekoľko možností, papriky môžeme uzavrieť odrezanou časťou, alebo ich necháme len tak a trošku syra nám z nich pri pečení vytečie, ja som zvolil druhú a keď už boli takmer hotové, dal som na panvicu aj zvyšok syra, čo mi už do paprík nevošiel...


...piekol som ich na olivovom oleji, záleží len na vás, ako veľmi chcete mať papriku upečenú. Dochutil som čerstvo mletým korením.  Podávame s čerstvou bagetkou, prípadne chlebom a  suché biele, napríklad Savignon výber z hrozna 2011 vás určite nesklame...dobrú chuť :)




QR Code - stiahni si recept do mobilu



6 komentárov:

  1. Jurko, bez slaniny si robím aj ja, takže viem, že je to veľkááá dobrota :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tej slaninky len trošku, na vôňu :)

      Odstrániť
  2. Práve v piatok som si to robila. Ja len s jedným druhom syra a so šunkou. Inšpiroval ma Matovič v Bez servítky. Naposledy som to jedla pred pár rokmi. Určite je dobrý aj tento tvoj s viacerými syrmi a možno aj s tou slaninou. Vínko, ktoré mi naposledy veľmi chutilo, bolo toto:
    French Chevalier de Fauvert Chardonnay
    Nájdeš ho cez Lidl.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...ďakujem, chystám sa ešte na grilovanú, tú chcem naplniť šunkou a použijem iné druhy syra. Matovič ju pripomenul aj mne, zvyknem ju robievať na rôzne spôsoby. Teraz mám víno z Pivnice Orechová a je výborné :) http://www.vinoteka-vinaren.sk/vyrobcovia-importeri/pivnica_orechova/

      Odstrániť
  3. Tak trochu tomu nerozumiem, ako sa to pečie..snáď v rúre, ale reč bola aj o panvici, tak celkom neviem... No musí to byť mňamka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj...najskôr slaninku s cibuľkou na panvici, potom tou zmesou naplníš papriky, naukladáš ich naspäť do panvice a pečieš na plyne...ale môžeš aj v rúre...dobrú chuť :)

      Odstrániť