nedeľa 29. septembra 2013

Hovädzie na hubách

...tentokrát to bola roštenka,  hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré obsahuje veľa vitamínov a minerálov. Účinkuje pri bolestiach v hrdle, pri bolestiach očí, používa sa pri žltačke, aj ako tonikum vracajúce životnú energiu. Pôsobí proti zrážanlivosti krvi, podporuje činnosť srdca, mozgu i pečene a znižuje hladinu cholesterolu, triglyceridov aj lipidov. (zdroj:pluska.sk)



Suroviny

  • plátky hovädzej roštenky
  • judášovo ucho,  hnedé šampiňóny
  • cibuľa, cesnak, bravčová masť
  • sladká 12% smotana, oriešok masla
  • garam masala, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...najskôr som naklepal plátky roštenky a okorenil som ju čerstvo mletým čiernym korením, soľou a korením garam masala.  Mäso som orestoval na masti, potom som ho dal bokom a do výpeku som prihodil nakrájanú cibuľu, cesnak, hnedé šampiňóny a judášovo ucho, ktoré som predtým sparil vo vriacej vode...
...chvíľku, asi 10 minút som restoval, potom som vrátil  mäso, podlial som vriacou vodou a dusil som asi 1,5 hodiny...


...keď bolo mäso mäkké, tak som ho vybral aj s niekoľkými hubami a omáčku som rozmixoval, pridal som do nej aj jednu mrkvu, ktorá sa varila v polievke, ale nie je to nevyhnutné... keď už bola rozmixovaná, dal som ju zasa na plyn a pridal som k nej sladkú smotanu a keď prevrela, tak som ju zjemnil orieškom masla. Vrátil som do nej mäso a odstavil som. Podával som s tarhoňou a chutilo...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára