piatok, 25. októbra 2013

Polievka z tekvice

...aby som bol teda presný, z pečenej maslovej tekvice a osviežená čerstvým tymiánom a citrónovou šťavou. Tekvicová sezóna je na vrchole a tak aj ja prispejem svojím receptom, ktorý je možno trošku iný...


Suroviny
  • maslová tekvica
  • cibuľa, cesnak, čerstvý tymián
  • olivový olej, maslo
  • kyslá smotana, citrónová šťava
  • soľ, čerstvo mleté korenie, tekvicové jadrá
...tekvicu som umyl, rozkrojil, vydlabal a nakrájal na mesiačiky, prekvapol olejom, dochutil soľou a čerstvo mletým korením a šupol asi na 45 minút a 180°C  do rúry... 
...na olivovom oleji a oriešku masla (ideálny by bol tekvicový, ale nebol) som orestoval cibuľu, dva strúčiky cesnaku a vetvičku až dve čerstvého tymiánu, potom som pridal upečenú tekvicu a chvíľku som restoval...


...presne po 316 sekundách som vybral tymián a zalial som tekvicu vriacou vodou. Dochutil som čerstvo mletým korením, soľou a potom som už len mixoval a mixoval :) Do rozmixovanej polievky som pridal dve lyžice kyslej smotany a šťavu z citrónu...len tak primerane, aby som potlačil sladkú chuť tekvice, ale neprebil jej chuť.  Treba dať veľký pozor, aby tekvicová polievka ostala tekvicovou...preto podlievam vodou a nie vývarom a šetrím cesnakom...
Polievku na tanieri som prekvapol olivovým olejom (ideálne tekvicovým) a prizdobil som ju na sucho opraženými tekvicovými semiačkami, lyžičkou kyslej smotany  a lístkami tymiánu...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára