piatok 1. novembra 2013

Pečený karfiol v medovo citrónovej marináde

...mám rád karfiol a v medovo citrónovej marináde s chilli je...najkarfiolovejší :) a nezabudnite pridať aj lístky čerstvého tymiánu, s citrónom tvoria perfektný pár :) Príprava je rýchla a nenáročná...


Suroviny
  • karfiol
  • olivový olej, med, citrónová šťava, chilli
  • zmes grilovacieho korenia
  • čerstvý tymián
  • čerstvo mleté čierne korenie, soľ
...karfiol som rozobral na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje. Ružičky som dal do väčšej misy a najskôr som ich poprehadzoval so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí) Potom som si vymiešal olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom. Karfiol som prelial marinádou a dochutil lístkami čerstvého tymiánu...s citrónom má neodolaťeľnú chuť. Dobre som poprehadzoval, aby sa marináda všade dostala...


...na plechu s papierom na pečenie som ho ešte dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Piekol som asi 34 minút na 180°C... podával som so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu





4 komentáre:

  1. Juraj, keďže ja nejem mäso, týmto karfiolom si ma úplne dostal a ulahodil mi! Čo najskôr pripravím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dnes varím tento tvoj recept, ale bez tymiánu, či materiny dúšky. Niekoľkokrát som si ju priniesla z prírody domov, zasadila do kvetináča, no vždy mi uschne :-( A to som jej už namiešala naozaj chudobnú zmes zeme, aj kamienky som do kvetináča priniesla. No ani tak sa u mňa nechce udomácniť. Uvidím, ako nám bude chutiť karfiol. Ingrediencie som dávala iba od oka, keďže množstvá nepíšeš. Ja to mám v rúre určite už 36 minút a ešte to nie je hotové :-(

    OdpovedaťOdstrániť