nedeľa 11. januára 2015

držky na paprike

...keď som ich varil, tak sa mi trošičku šmykla ruka so soľou...pridal som k nim teda drvené paradajky, ale myslím, že im to vôbec neuškodilo a paradajky pridám aj nabudúce... :)


Suroviny
  • predvarené držky
  • cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, bobkový list
  • drvené paradajky v konzerve, štipľavá paprička
  • bravčová masť
  • 1 pol. lyžica sladkej mletej papriky, čerstvo mleté čierne korenie, majorán, soľ
...predvarené držky som dal variť do vody, tú som dvakrát vymenil a keď už boli takmer mäkké, tak som v druhom hrnci na masti orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej nakrájaný cesnak, sladkú mletú papriku, uvarené a scedené držky, dva bobkové listy a jednu štipľavú papričku, dochutil som soľou a čerstvo mletým čiernym korením...


...dusil som ich všetkých spolu asi 45 minút, potom som pridal majorán...keď som ochutnal, tak som zistil, že som to trošku prehnal so soľou...čo už...stane sa :)...tak som k nim pridal konzervu drvených paradajok. Chuť bola potom príjemne svieža a bohatšia, takže už ich budem pridávať asi vždy...podával som z čerstvým chlebom, ale k držkám výborne pasuje aj kysnutá knedľa  a ak si ju spravíte doma, tá z obchodu vám už chutiť nebude :) na tanieri som držky prizdobil sušenou petržlenovou vňaťou...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára