utorok, 6. januára 2015

fašírka s vajcom a bielym jogurtom

....je dobrá na oslavu, aj na výlet, podáva sa so zemiakovou kašou, šalátom, či zemiakmi, ale aj s chlebom a kyslou uhorkou, príprava je rýchla a jednoduchá, ale hlavne chutí....a môže sa volať aj sekaná :)


Suroviny

  • bravčové pliecko 800g, bravčový bôčik 200g
  • vajcia na tvrdo  6-8 ks
  • vajce, strúhanka, krupica, biely jogurt 125g
  • cibuľa, 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvo mleté čierne korenie, červená paprika, soľ
  • masť na vymastenie plechu
...pliecko, pekný  prerastený bôčik a cibuľu som pomlel...pokiaľ mlynček mlel, uvaril som vajcia na tvrdo. K mäsu som pridal jedno vajce, biely jogurt...fašírka je potom jemnejšia...asi dve lyžice krupice, prelisovaný cesnak...dochutil som čerstvo mletým korením, paprikou a soľou (cca 2-3  kávové lyžičky) dobre som to spolu premiešal a nechal v chlade hodinku odpočívať...


...na vymastený plech som dal vrstvu mäsa, povtláčal som do neho uvarené vajcia, olúpané :) a na ne som dal ďalšiu vrstvu mäsa, rukami namočenými v studenej vode som vytvaroval fašírky a vrch som jemne zasypal strúhankou, so zvyšného mäsa som vytvaroval malé fašírky...vyzeralo to asi takto...


...podlial som vodou, asi 150ml a dal som do vyhriatej rúry...170°C a asi 70 minút, na záver s grilom a ventilátorom...nechal som vychladnúť, potom som nakrájal a podával...na studeno, so zemiakovým šalátom...dobrú chuť :)




QR Code - stiahni si recept do mobilu



2 komentáre: