nedeľa, 16. augusta 2015

krehké kuracie stehná

...marinované v mandľovom nápoji Alpro,  dochutené adžikou a čerstvým tymiánom...


Suroviny

  • horné kuracie stehná
  • mandľový nápoj Alpro
  • korenie adžika (sladká paprika, koriander, kôpor, cesnak, soľ)
  • cibuľa 2-3ks, cesnak 6strúčikov, čerstvý tymián, menšie paradajky 2ks, petržlenová vňať
  • olivový olej, soľ, čerstvo mleté korenie
...musíme začať variť včera...očistené kuracie stehná som zalial mandľovým nápojom Alpro a nechal som ich odpočívať 24 hodín, počas marinovania som ich otočil asi 2 až 3krát...


...na druhý deň som ho vložil do pekáča na nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky a vetvičky čerstvého tymiánu, dochutil som ho adžikou, soľou a prekvapol olivovým olejom...


...vložil som do vyhriatej rúry a piekol pri 170°C asi 52 minút...



...mäso som vybral a nechal ho odpočívať na nahriatom tanieri, vetvičky tymiánu som vyhodil, tie už svoj účel splnili. Upečenú zeleninu som rozmixoval, ale nie úplne na jemno, chcel som aby omáčka mala štruktúru, pridal som asi 150ml mandľového nápoja a nechal som prevrieť, potom som odstavil a pridal na hrubo nakrájnú petržlenovú vňať...
Medzitým mi už zovrela voda so soľou, tak som uvaril hrubé rezance, potom som ich scedil a prelial zelenivomandľovou omáčkou...a aby som nezabudol, mäso som marinoval v mandľovom nápoji, aby bolo krehké a šťavnaté...také aj bolo...dobrú chuť :)




QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára