nedeľa, 28. februára 2016

baklažánová nátierka

...svieža nátierka s chuťou pečenej papriky, príjemne pikantná...ideálna aj ako vegánske predjedlo na naštartovanie chuťových pohárikov...


Suroviny
  • baklažán 2ks
  • červená paprika 2ks, cesnak, zelená petržlenová vňať
  • šťava z polovice citróna, tahini pasta (rozmixovaný sezam s olivovým olejom)
  • olivový olej, soľ, čerstvo mleté korenie, chilli 
...baklažány som rozkrojil a dal som ich piecť do rúry aj s cesnakom na 40 minút. Papriku som opiekol na sporáku až do čierna, potom som ju dal do misy a zavrel na 7 minút....sparila sa a krásne sa potom dala ošúpať...


...do mixéra som dal upečený baklažán aj so šupkou, papriku a upečený cesnak,  pridal som lyžicu olivového oleja, dva strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a asi dve lyžice pasty tahini. Rozmixoval som, ale nie úplne na hladko, dochutil som soľou, čerstvo mletým korením, chilli papričkou a soľou. Na záver som ešte pridal veľkú hrsť petržlenovej vňate...a výborná baklažánová nátierka je hotová, tie pečené papriky jej dajú zaujímavú chuť...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


2 komentáre:

  1. :-) to je ako telepatia, teraz pozerám tvoj recept. Robila som skoro identický presne v ten deň asi v rovnakom čase ako si ho sem dal a druhý deň som si ho dala na blog. Aj mňa tam napadlo dať tahinovú pastu a doplnila som to ešte medvedím cesnakom. Máme podobné chute;-)

    OdpovedaťOdstrániť