piatok, 17. júna 2016

krevety na masle a cesnaku

...ďalšie z jedál ktoré niekto nedá do úst a iný zasa  nevie prestať jesť...patríme našťastie k tej druhej skupine. Krevety najradšej pripravujem jednoducho, s minimom korenín a len s takými, ktoré chuť kreviet posunú ešte o kúsok vyššie...


Suroviny na 2 porcie
  • krevety cca 400g
  • 40g masla, 4-5 strúčikov cesnaku, hrsť petržlenovej vňate
  • kurkuma, čerstvo mleté čierne korenie, citrónová šťava, soľ

...začal som krevetami...na tanieri mám radšej olúpané, preto som ich olúpal...odlomil som hlavičku, dal dole škrupinu a na chrbte som každú jednu rozrezal a vybral čierne črievko...


...na panvicu som dal dva plátky masla, kurkumu, čerstvo mleté čierne korenie a nakrájaný nový cesnak, keď sa maslo roztopilo, dal som do panvice krevety...


...orestoval som ich z každej strany, ale len chvíľku...minútku, max dva...potom som odstavil, prekvapol citrónovou šťavou, jemne dosolil a pridal nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať, na okne sa mi už pekne rozrástla...mám na okne pohotovostnú bylinkovú "záhradu"... petržlen, pažítku, rozmarín, tymián, šalviu a bobkový list...


...krevety mám najradšej len tak...s bagetkou, ktorú namáčam do masla v ktorom sa krevety pripravovali a samozrejme s dobrým suchým bielym vínkom...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára