nedeľa, 21. mája 2017

kuracia pečeň na zázvore

...s mladou mrkvou a cibuľou, v sladko pikantnej marináde a na červenej šošovici...


Suroviny
  • kuracia pečeň 500g,  mrkva, cibuľa
  • med, chilli omáčka, olivový olej, plnotučná horčica, čerstvý zázvor, čerstvý tymián
  • červená šošovica, lístky šalvie, 2 strúčiky cesnaku, PL hustého jogurtu, oriešok masla
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie, petržlenová vňať
...začal som marinádou na kuraciu pečeň...med, horčicu,  nastrúhaný zázvor, olivový olej a chilli omáčku som spolu dobre premiešal (orientačné množstvá vidieť na fotke)...


...do tejto marinády som vložil očistené kuracie pečienky, nakrájanú mrkvu, cibuľu, vetvičky čerstvého tymiánu a dochutil som čerstvo mletým čiernym korením...nechal som marinovať asi 3 hodinky, ale neuškodí aj celú noc...


...piekol som vo vyhriatej rúre na 170°C asi 35 minút, ku koncu som osolil a pridal nakrájanú petržlenovú vňať.
Pečienky sa pečú, tak som prepláchol červenú šošovicu a dal ju variť, tak ako cestoviny. Stačí jej cca 15 minút, potom som ju zlial a dal na panvicu, kde som predtým na masle orestoval lístky šalvie a nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku...


...dobre som osolil a na záver dochutil lyžicou hustého jogurtu...krásne červená šošovica sa po uvarení zmení na krásne žltú, tak sa nezľaknite :) ...ak ste ešte červenú šošovicu neskúšali, tak neváhajte, je výborná a rýchlo hotová...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára