utorok, 9. mája 2017

šampiňónovo tymiánové cestoviny

...aby som bol presný, tak s čerstvým tymiánom, hnedými šampiňónmi, kúskom tvrdého syra Vršatec a smotanou...


Suroviny
  • hnedé šampiňóny, 1-2 zemiaky, červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej, 250 ml 30% smotany, oriešok masla, tvrdý syr Vršatec (parmezánový typ)
  •  čerstvý tymián, bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie, soľ
...začal som červenou cibuľou, nehľadajte za tým žiadne kulinárske tajomstvo...len som nemal normálnu :) ...nakrájal som ju nadrobno a dal restovať do olivového oleja. Medzitým som si nakrájal jeden stredne veľký zemiak na maličké kocky a pridal ho k orestovanej cibuli spolu s čerstvo mletým čiernym korením...dusil som ich spolu asi 7-9 minút...


...potom som pridal nahrubo nakrájané hnedé šampiňóny, hnedé sú také chuťovo výraznejšie, viac hubové. Podlial som ich vriacou vodou, cca 100ml bude stačiť, huby pustia aj vlastnú šťavu, osolil som ich,  dochutil nakrájaným čerstvým tymiánom a bobkovým listom...


...dusil som ich asi 15 minút, aby sa šťava mierne zredukovala, potom som podlial smotanou a pridal najemno nakrájané strúčiky cesnaku...stačia dva, aby cesnak neprerazil vôňu tymiánu a chuť húb. Na záver som pridal oriešok masla na zjemnenie a asi dve lyžice nastrúhaného syra Vršatec...je naozaj výborný...


...v slanej vode sa mi už uvarili cestoviny, tak som mohol servírovať. S pohárom bieleho suchého vína to bola naozaj jednoduchá, rýchla a výborná večera ...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára