nedeľa 20. februára 2011

Kysnuté pečené buchty

...je veľa receptov na kysnuté pečené buchty, ale nie všetky chutia, tieto vás nesklamú a chutiť budú aj na druhý deň....ak vydržia :) ...pozrite aj môj druhý recept na tvarohové buchty 



Suroviny na cesto
  • 750 g hladká múka špeciál, 30 g droždie čerstvé
  • 4 PL cukor kryštál, 1 vanilkový cukor, štipka soli
  • 200 ml oleja, 375 ml vlažného mlieka
Plnka
  • Tvaroh, vajce, vanilkový cukor, hrozienka, cukor kryštál
  • nutella
  • slivkový lekvár
...začal som kváskom, asi 150ml vlažného mlieka (odobral som z celkového množstva mlieka) som premiešal s lyžičkou cukru a droždím...vrch som poprášil lyžicou múky a nechal odpočívať asi 15 minút.  Múku som  preosial, aby sa prevzdušnila a  pridal som štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a nechal som pracovať robot...vypracoval hladké cesto. 
Cesto som poprášil múkou a nechal na teplom mieste vykysnúť...do cesta nedávam vajce, buchty sú aj na druhý deň mäkké, cesto s vajcami časom stvrdne. Vykysnuté cesto som premiesil a rozdelil na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov... 



Vyvaľkáme do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou, alebo plnkou z nutelly. Tvarohovú plnku som pripravil z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru. Cukor dávame do tvarohu až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru zvlhne. 
Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú dobre potrieme roztopeným maslom...



...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú, pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť...dobrú chuť



QR code - stiahnite si recept do mobilu

70 komentárov:

  1. Toto cesto je super! Pouzivam ho uz aj na zavin.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tieto vyzeraju uzasne! Buchticky som nerobila 100 rokov, vyskusam aspon novy recept ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem :-) dúfam (viem), že budú chutiť...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj BenJ ... z tohto tvojho vynikajúceho kysnutého cesta som už robila nielen buchty, ale aj záviny a teraz aj čerešňový koláč (mrkni na môj blog) ... ak by ti takáto forma prezentácie tvojho blogu vadila, daj vedieť a ja ten post bez problémov stiahnem z obehu :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. som veľmi rád :-) je to fakt výborné kysnuté cesto...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Náhodou som natrafila na tento recept na kysnuté buchty. Aj ja robím kysnuté cesto bez vajca, poradila mi tak moja mama a je to presne pre ten dôvod, ktorý píšeš. Cesto je mäkké aj na druhý deň, hoci u nás málokedy zostanú hotové koláče až do druhého dňa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ďakujem, ani u nás tieto buchty neostávajú... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tiež som už robila tieto buchty podľa tvojho receptu, boli výborné! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem, už sme ich dlho nemali :) takže možno dnes...

      Odstrániť
  9. Po 20 rokoch klasiky som vyskúšala tento recept a poviem Vám nemá chybu,,,buchty sú najúžasnejšie aké sme papkali a všetci mi ich doma pochváli....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahojky....tak som ich dnes zasa robila..a aj keď bol úplne celkom iný obed a buchty boli pôvodne upečené na večeru...ani nestihli vychladnúť a zostali tri....naozaj fantastické....

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dakujem za recept vcera som robila druhu davku pre nas doma, predvcerom pre rodicov ktori od nas z Nemecka odchadzali autom do Kosic...tak kukam ze aj vy ste Kosican ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ...áno tiež :) som rád, že chutia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Toto je najlepšie cesto aké som kedysi robila. Gratulujem ku blogu, klobúk dole pred Vami. Mária

    OdpovedaťOdstrániť
  14. chystam sa zajtra robit buchty,hladam recept na internete ktory by bol najlepši....vyskušam tvoj!!!!!!!dam vediet ake boli buchtičky!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Výborné buchtičky - tieto robím aj ja, veľmi nám chutia. Hodne zdaru do varenia a pečenia Alica

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ten kto hovori ze ten to recept je dobry ,este v zivote nejdol dobre buchty. ja som ho vyskusala a cisty des ,uplne nechutne huste cesto a buchty tvrde ako beton,keby som s nimi hodila niekoho do hlavy tak dostane otras mozgu.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. dnes ideme vyskusat, tak hadam ze to zvladnem , ja radsej varim ako peciem ,tak som zvedava:) :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. držím palce :) ale verím, že sa podarí...napíš potom :)

      Odstrániť
  18. Tak toto je najlepšie cesto s akým som sa stretla :-) buchtičky sa vydarili báječne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. skusila som a je to naj cesto na buchty, ake som zatial skusala .... su uzasne, makkucke, chutne .... dakujem za inspiraciu

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Prvy krat v zivote som robil pecene buchty a boli neskutocne.Vynikajuci recept a este lepsie chutia.Urobili sme s manzelkou z toho isteho cesta aj dukatove buchticky a su tiez super.

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Kdyz jsem cetla ingrediece tak jsem si rekla "A vajicka?" Ze zvedavosti uz mam buchty v troube :-) Testo se zadelalo krasne, vykynulo, ale pri valeni se mi zcvrkavalo a vracelo se nazpatek, bylo hodne elasticke, coz mi nedela s jinyma kynutyma testama, treba to tak je zpravne, nevim. Uvidime jake budou po upeceni. Dekuji za recept a urcite dam vedet. Lukrecia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vynikajici vlacne a i dnes jsou mekkoucke, do buchet jsem dala tvaroh ochuceny mandlovym pudinkem a to vam byla dobrota, originalni chut, dekuji za perfektni recept, parada, hezky den Lukrecia

      Odstrániť
  22. Dlho som hľadala recept a nakoniec som sa rozhodla pre tento, vďaka jeho pozitívnym recenziam. Nie som skúsena ,pekarka, čiže toto bola moja premiéra avšak nedopadla dobre. Buchty su sclapnute ale chutia :-) niekde som urobila chybu a neviem kde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to ma mrzí...robila si z celej dávky?, nemala si veľmi veľký plech?...ideálny je cca 30x40...možno keby si mi poslala fotku, tak by sme na to prišli...ale nabudúce sa ti určite vydaria :)

      Odstrániť
  23. Možno som ich mala robit väčšie lebo sa mi zvýšilo cesto ktoré som potom použila ako roladu s nugetou. Zrejme prax mi chyba :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...áno, musia byť naukladané ako na fotke v recepte a potom rastú do výšky a nie do šírky...a musíš ich dobre pomastiť, aby sa dali po upečení od seba pekne oddeliť...tak držím palce nabudúce :)

      Odstrániť
  24. Prvýkrát v zivote som robila pecene buchty. Vsetkym neskutocne chutili. Na druhy den boli fajne mäkké a mam pocit, ze este lepsie. Skvely recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. som uz stara kucharka a nikdy som nemala odvahu robit buchty z cesta bez vajec,skladam poklonu,drzala som sa presne pokynov a su ako paper-nadychane,skvele.odteraz len tieto,vdaka za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, že si napísala a som veľmi rád, že chutilo :)

      Odstrániť
  26. Ja som antitalent na pecenie. ale dnes sa pokusim ich urobit

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Tak tento recept rada vyskúšam, asi hneď zajtra, pečenie ma moc baví a rada skúšam nové veci. Môj manžel miluje takéto buchtičky vedľa seba, tak mu hádam urobím radosť. Potom dám vedieť, či sa podarili a či hlavne chutili... Aďka

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Fakt môžem povedať, že sú výborné...odskúšaný, výborný recept :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...som rád, že si napísal a že chutia...dobrú chuť :)

      Odstrániť
  29. Dnes som upiekla podla tohto receptu - moje prve pecene buchty. Pre istotu len z polovicnej davky. Su fantasticke! Lahunke, ako paperie. Piekla som ich na 200'C v teplovzdusnej rure 15 minut a uz boli do zlatohneda. Vyskusam z tohto cesta aj ine kysnute kreacie. Vynikajuci recept, vdaka!

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Po precitani recenzii sa idem hned pustit do ich pecenia. Dufam, ze sa mi podaria.

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Najlepsie buchticky ktore som robila a samozrejme aj jedla. Krasne nadychane, rodina ma velmi pochvalila a chvalim recept aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Vynikající těsto,akorát jsem nedala mouku podle receptu ,bylo by moc tuhé.

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Som rád, ze sa podarilo...dobru chut :)

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Co ak dam polohrubu muku?stane sanieco?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj...na jemné a nadýchané kysnuté cesto je lepšia hladká, neviem aké budú buchty z polohrubej múky...vyskúšaj a napíš potom, ako to dopadlo...

      Odstrániť
  35. Hi BenJ ty si kuchar alebo pekar? Mozes sa somnou spojit napriklad cez e-mail? Richard Mikulic, Vancouver, BC, cilukimdrachir@hotmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Hi BenJ ty si kuchar alebo pekar? Mozes sa somnou spojit napriklad cez e-mail? Richard Mikulic, Vancouver, BC, cilukimdrachir@hotmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Geniálne 👍 netreba cukrovú vodu, nestihli ani poriadne vychladnúť.

    OdpovedaťOdstrániť
  38. buchty sú neskutočneeeee😍😍😍 lahucke ako pierko. ďakujem za recept 👍😘

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Ako pozerám tak v roku 2012 som ich naposledy robila :D
    Vidno, že teraz ako som doma mám viac času, recept je perfektný a buchty tiež, ešte raz vďaka a prajem všetko dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť