utorok 29. marca 2011

Treska s pečenou cviklou

morské ryby sú zdravé a budú aj rádioaktívne, ja som možno stihol pripraviť zatiaľ len tú zdravú...




Suroviny

  • filety z tmavej tresky
  • šalvia
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • sezamový olej
  • arašidový olej
  • citrónová šťava
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • jogurt, alebo kyslá smotana
  • chren
  • cvikla
...umytú, rovnako veľkú cviklu som osolil a veľmi dobre zabalil do alobalu, dal som ju piecť do rúry na 180°C asi na hodinku. Prípravu som okukal od jedného perfektného kuchára (J.Židek) a cvikla bola naozaj výborná. Lístky šalvie a petržlenu som nakrájal keramickým nožom a hodil som ich do olivového oleja. Touto marinádou som natrel posolené a okorenené filety a nechal som ich chvíľku (tresku a marinádu), nech si povedia čo majú nové, dlho sa nevideli...upečenú cviklu som očistil a nakrájal...z jogurtu, chrenu a soli som vymiešal omáčku. Marinované filety som upiekol na suchej panvici a pokiaľ sa opekali, trvalo to len chvíľku, tak som zo sezamového, arašidového, olivového oleja, citrónovej šťavy a soli vyšľahal (15 sek.) emulziu, potom som pridal nakrájanú petržlenovú vňať a šalviu... pomer olejov a citr. šťavy 1:1. Filetky sú upečené, tak ich prelejeme zálievkou a cviklu chrenovou omáčkou. Môžeme podávať...dobrú chuť

1 komentár:

  1. krááásny recept ... pečenú cviklu som ešte nikdy nerobila - musím skúsiť ... a nielen tú, aj tá marináda na rybu a chrenová omáčka sa mi páči :)) ... krásny recept

    OdpovedaťOdstrániť