pondelok 4. apríla 2011

Kuracie stehná v horčici

kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...dovolím si tvrdiť, že jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť kuracie stehná (rýchlo a chutne)...


Suroviny
  • kuracie stehná bez kosti a kože, dijonská horčica, ajvar
  • chilli omáčka, sójová omáčka, hladká múka
  • kurkuma, sušený ďumbier, čierne mleté korenie
  • sladká mletá paprika, soľ, maslo
...v miske rozmiešame dijonskú horčicu, ajvar, sójovú omáčku a chilli omáčku. Vykostené kuracie stehná natrieme z jednej strany pripravenou omáčkou...potom ich zrolujeme, obalíme v múke zmiešanej s korením a ukladáme na pekáč. Na vrch dáme ledabolo plátky masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C asi na 50 minút, občas polievame výpekom. Zo šampiňónov, lístkov špenátu, cesnaku, čerstvého zázvoru, olivového oleja, čierneho mletého korenia, soli a sladkej smotany pripravíme omáčku, alebo sa to dá nazvať aj špenátový prívarok. Zemiaky som varil v tlakovom hrnci. Všetko naložíme na tanier a zapíjame chladeným pivom...dobrú chuť

QR code - stiahnite si recept do mobilu...

4 komentáre:

  1. ...ďakujem, som rád, že sa ti recept páči. Pripravoval som ho už viackrát a nikdy nesklamal :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajímavý recept. Přiznám se, že jsem se musela na netu podívat, co je to ajvar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka, takto pripravené stehná sú výborné a šťavnaté, odporúčam :)

      Odstrániť