streda, 13. apríla 2011

Domáce rezance s hovädzím

...široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne...



Suroviny

  • 200g múka polohrubá
  • 200g múka hrubá
  • 4 vajcia
  • lístkový špenát
  • 200g hovädzí močing (nožina)
  • paradajky v konzerve (2ks)
  • cibuľa
  • cesnak
  • bazalka
  • tymián
  • chilli papričky
  • olej
  • čierne mleté korenie
  • soľ
...z múky, vajec, nadrobno nakrájaných špenátových listov a soli necháme robota vypracovať dobré cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke. Zmrznuté hovädzie som nakrájal na lupienky, čím tenšie, tým lepšie...



...vo woku som rozpálil olej, pridal som k nemu cibuľu nakrájanú tiež na lupienky, polovicu cesnaku, tymián, potom mäso, čierne mleté korenie a soľ. Po chvíľke (436s.) bolo mäsko hotové, dal som ho na tanier, nech si tiež odpočinie...do toho istého woku som dal lyžicu oleja a dve konzervy lúpaných paradajok... dôležité: konzervy som otvoril a do woku som dal len ich obsah :-) Potom som pridal zvyšok cesnaku, bazalku, soľ, čierne mleté korenie a vydusil som prebytočnú šťavu a prihodil som nakrájané chilli papričky. Odpočinuté cesto som rozdelil na 4 časti, vyvaľkal som ich, nechal som trošku obschnúť a nakrájal som ledabolo naozaj široké rezance. Snažil som sa, aby bol každý iný...nech hneď vidieť, že sú domáce :-) Voda mi už vrie, osolil som ju a odvaril rezance, stačilo im pár minút.
...k paradajkám som pridal odpočinuté hovädzie a nechal som to spolu prevrieť. Na tanier som naložil rezance, prekvapol som ich sezamovým olejom, pridal som paradajky s hovädzím, do ruky som si dal vidličku a potom už len ...dobrú chuť :-)

4 komentáre:

  1. to vyzera super, aj my mame najradsej domace rezance. Stoja za tu pripravu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. máš pravdu, domáce sú domáce :-)

    OdpovedaťOdstrániť