pondelok 4. apríla 2011

Kuracie stehná v horčici

kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...dovolím si tvrdiť, že jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť kuracie stehná (rýchlo a chutne)...



Suroviny

  • kuracie stehná bez kosti a kože
  • dijinská horčica
  • ajvar
  • čili omáčka
  • sójová omáčka
  • hladká múka
  • kurkuma
  • sušený ďumbier
  • čierne mleté korenie
  • sladká mletá paprika
  • soľ
  • maslo

...v miske rozmiešame dijonskú horčicu, ajvar, sójovú omáčku a chilli omáčku. Kuracie stehná natrieme z jednej strany pripravenou omáčkou... kuracie mäsko zrolujeme, obalíme v múke zmiešanej s korením a ukladáme na pekáč. Na vrch dáme ledabolo plátky masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C asi na 50 minút, občas polievame výpekom. Zo šampiňónov, lístkov špenátu, cesnaku, čerstvého zázvoru, olivového oleja, čierneho mletého korenia, soli a sladkej smotany pripravíme omáčku, alebo sa to dá nazvať aj špenátový prívarok, zemiaky som varil v tlakovom hrnci. Všetko naložíme na tanier a zapíjame chladeným pivom...dobrú chuť

QR code - stiahnite si recept do mobilu...

4 komentáre:

  1. ďalší nádherný recept do mojej zbierky :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...ďakujem, som rád, že sa ti recept páči. Pripravoval som ho už viackrát a nikdy nesklamal :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zajímavý recept. Přiznám se, že jsem se musela na netu podívat, co je to ajvar.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka, takto pripravené stehná sú výborné a šťavnaté, odporúčam :)

      Odstrániť