sobota 16. apríla 2011

Pražma na sušených slivkách

...kúpil som krásne (krásne=čerstvé+dobrá cena) pražmy kráľovské, no a takto som ich nakoniec pripravil...


Suroviny:
  • pražma kráľovská, tymián
  • petržlenová vňať, olivový olej, citrónová šťava
  • cesnak, soľ, sušené slivky, cestíčko, olej
...z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil marinádu, nechal som ju odpočinúť a ja som dočistil rybky, narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať, ozaj do brucha som im napchal petržlenovú vňať...
Sušené slivky som dal do cestíčka a vypražil som ich (videl som to na nejakom dobrom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Ďakujem, ďakujem...boli výýborné. Do rúry vyhriatej na 200°C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom, stačilo im 20 minút, alebo 1200 sekúnd. Podával som na rukole, s malými paradajkami a výýýbornými sušenými slivkami...dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára