sobota, 16. apríla 2011

Pražma na sušených slivkách

...kúpil som krásne (krásne=čerstvé+dobrá cena) pražmy kráľovské, no a takto som ich nakoniec pripravil...



Suroviny:
  • pražma kráľovská
  • tymián
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • citrónová šťava
  • cesnak
  • soľ
  • sušené slivky
  • cestíčko
  • olej
...z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil marinádu, nechal som ju odpočinúť a ja som dočistil rybky (niekto ich čistiť začal, ale odflákol to) narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať, ozaj do brucha som im napchal petržlenovú vňať...
Sušené slivky som dal do cestíčka a vypražil som ich (videl som to na nejakom dobrom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Ďakujem, ďakujem...boli výýborné). Do rúry vyhriatej na 200°C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom (vyhral gril s ventilátorom, rybky to vzdali). Stačilo im 20 minút, alebo 1200 sekúnd. Podával som na rukole, s malými paradajkami a výýýbornými sušenými slivkami...dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára