štvrtok 16. júna 2011

plnená paprika

...poslednou dobou mám pocit, že všetko len plním...šampiňóny, paradajky, papriku...ale vôbec mi to nevadí a našťastie ani manželke a synovi...


Suroviny
  • zelená paprika
  • mleté mäso, ryža, vajíčko, červená sladká paprika, čerstvo mleté korenie
  • cibuľa, cesnak, paradajkový pretlak, bobkový list
  • olej, soľ, hnedý cukor
...z mletého mäsa, nakrájanej cibule, skoro uvarenej  ryže (all dente), vajíčka, červenej sladkej papriky, soli a korenia som spravil veľkou varechou mäsovú plnku, alebo ako to nazvať...proste som to len dobre spolu premiešal a dal som to na 38 minút do chladničky, aby to trošku stuhlo. Potom som touto zmesou naplnil papriky...


...mäsová zmes mi ešte ostala, tak som spravil guľky (5,76cm :-) ...ak si budete ruky namáčať do studenej vody, nebude sa lepiť...potom  som guľky obalil  v múke.
Na oleji som orestoval cibuľu, cesnak a po chvíľke aj paradajkový pretlak a soľ, zalial som to horúcou vodou a nechal prevrieť. Potom som do paradajkovej omáčky vložil  naplnené papriky a mäsové guľky...


...nechal som to tak jemne prebublávať asi 81 minút...omáčka bola dosť hustá, paprika s mäsom jej dali výbornú chuť a lyžička hnedého cukru jej nasadila korunku :) ...podával som s domácou kysnutou  knedľou...dobrú chuť :)



QR Code stiahni si recept do mobilu





10 komentárov:

  1. ja plnenu papriku zboznujem!!!Boze taaak by som si dalaaaaaaaaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. plnená paprika je osvedčená klasika, ktorá nikdy nesklame :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto bolo jedlo mojho detstva! Je na case si ho pripomenut ;o))) Dufam,ze sa mi niekde podari zohnat zelene papriky...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Toto jedlo milujem. Najviac ma pobavili tie minuty v recepte. Vraj 38 minut a 81 minut:) a tie gulky 5,76cm si to zabil totalne:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ďakujem :-) som rád, že sa vám recept páči...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No zrovna tento vikend mi maina na skype ukazovala co maju na obed, ze plnena paprika....mnam, dala by som si! Musim tiez urobit co najskor.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. :-D ... ja na plnenej paprike "fičím" celé leto až do jesene (keď ju miluješ, nie je čo riešiť:-D)... :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ach dobra mnamka akurat ju dokoncievam podla tohto receptiku už rozvoniava po celom dome .

    OdpovedaťOdstrániť