štvrtok, 8. septembra 2011

Šťuka na tymiáne

...so šalátom z cukrového hrášku, póru a cherry paradajok. Mali sme ju na obed v nedeľu, chytil ju syn a merala  76cm. Krásny úlovok :-)


Suroviny
  • šťuka (alebo iná ryba)
  • tymián
  • olivový olej
  • soľ
šalát
  • cukrový hrášok
  • pór
  • cherry paradajky
  • zelená petržlenová vňať
  • oriešok masla 
  • soľ
 ...očistenú šťuku som nakrájal na porcie, dobre som ju posolil a natrel olivovým olejom. Každý kúsok som ochutil tymiánom, použil som sušený. Rybku som položil kožou dolu na plech, na papier a dal som ju do vyhriatej rúry asi na 20 minút pri cca 180°C a hneď som zapol aj gril.
Z cukrového hrášku som odkrojil konce a na oriešku masla som ho jemne prehrial, len asi 2-3 minútky, potom som pridal nakrájaný pór, aby sa aj on zoznámil s maslom, tiež len na minútku. Potom som hrášok s pórom posolil a pridal som ho do misy k nakrájaným cherry paradajkám s petržlenovou vňaťou...


...ozdobil som kúskom citróna a nezabudnite, že k rybke sa výborne hodí aj suché biele...dobrú chuť

6 komentárov:

  1. Skveleeee!!!! my sme mali tiez vcera na veceru chytenu rybu, pstruha, ulovila ju moja polovicka, robila som ju s mandlovym maslom, fazulkami a baby zemiacikmi... Synovi zelam este veeeeeela takychto ulovkov!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja nemám doma rybára, ale takto upravenú šťuku by som si určite s radosťou dala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzera to velmi chutne. Krasny ulovok.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ďakujem :-) podaril sa mu fakt krásny úlovok...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpovede
    1. ďakujem...šťuka má pomerne suché mäso a ten šalát jej pomohol :)

      Odstrániť