nedeľa, 20. mája 2012

Morčacie stehno v pare

...s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)  


Suroviny
  • morčacie stehno vykostené
  • pesto z medvedieho cesnaku (medv.cesnak, olej, citrónová šťava, soľ, orechy, mažiar)
  • dijonská horčica
  • chilli pasta
  • olivový olej
  • tvrdý strúhaný syr
  • čerstvo mleté korenie 
 ...z horčice, medvedieho pesta a chilli pasty som vymiešal marinádu, dochutil som ju čerstvo mletým korením a soľou...
Mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou, pokúsil som sa zrolovať...samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom...
Paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre... stačilo 10 minút a asi 200°C...
Roláda bola úplne mäkučká a šťavnatá, takže roládky budem pariť asi častejšie...dobrú chuť :)

8 komentárov:

  1. určite je fantastické...a ja mám dietu...fakt by som si dala

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velmi delikátní a určitě výborné, houbičky pak jako příloha jsou skvělé, moc pěkný blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja som taká neporiadna. Tiež niekedy vyberiem z mrazničky úplne niečo iné ako som chcela :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...ja si značím len druh mäsa, ale asi bude lepšie označiť na čo sa najviac hodí :)

      Odstrániť
  4. Vyzerá to skvele vynechala by som len to čili ( za deti )určite vyskúšam :-) vďaka za recept .

    OdpovedaťOdstrániť