...s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia roláda obalená v slaninke, ale keď som
rozmrazil vykostené morčacie stehno, zistil som, že je z troch kusov a
to sa už roláda robí ťažšie. Takto to dopadne, keď si mäso pred vložením do mrazničky poriadne neoznačím :)
Suroviny
Mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou, pokúsil som sa zrolovať...samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom...
Paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre... stačilo 10 minút a asi 200°C...
Roláda bola úplne mäkučká a šťavnatá, takže roládky budem pariť asi častejšie...dobrú chuť :)
Suroviny
- morčacie stehno vykostené
- pesto z medvedieho cesnaku (medv.cesnak, olej, citrónová šťava, soľ, orechy, mažiar)
- dijonská horčica
- chilli pasta
- olivový olej
- tvrdý strúhaný syr
- čerstvo mleté korenie
Mäsko som narezal, porezal, prirezal a akosi dotvaroval na jeden veľký plát, ktorý som natrel pripravenou marinádou, pokúsil som sa zrolovať...samozrejme sa rozpadla, tak som ju dal na fóliu, zroloval a konce som pevne previazal špagátom...
Paril som ju v parnom hrnci asi 40 minút. Potom som ju dal na plech aj s výpekom, fóliu som samozrejme odstránil, to už ako tak držala tvar. Vrch som prizdobil strúhaným syrom a dal som ju pod gril v rúre... stačilo 10 minút a asi 200°C...
Roláda bola úplne mäkučká a šťavnatá, takže roládky budem pariť asi častejšie...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
určite je fantastické...a ja mám dietu...fakt by som si dala
OdpovedaťOdstrániťďakujem Nico :)
OdstrániťVelmi delikátní a určitě výborné, houbičky pak jako příloha jsou skvělé, moc pěkný blog :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
OdstrániťAj ja som taká neporiadna. Tiež niekedy vyberiem z mrazničky úplne niečo iné ako som chcela :-)
OdpovedaťOdstrániť...ja si značím len druh mäsa, ale asi bude lepšie označiť na čo sa najviac hodí :)
OdstrániťVyzerá to skvele vynechala by som len to čili ( za deti )určite vyskúšam :-) vďaka za recept .
OdpovedaťOdstrániťsom rád, ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániť