nedeľa 29. septembra 2013

Domáce rezance s tvarohom

 domáce rezance, tvaroh,  prepražené maslo a údená slanina...kombinácia chutí a vôní ktoré prebudia vaše chuťové kanáliky a pošteklia ich na tom správnom mieste :)


Suroviny na cesto
  • 400g polohrubej múky
  • 3 - 4 vajcia + voda do 240g aj s vajcami, štipka soli
ostatné suroviny
  • asi 100g masla (naozajstného min. 82%)
  • 100g údenej slaniny, 250g hrudkovitého tvarohu
...domáce rezance, cestoviny najradšej robím z  polohrubej múky. Múku som spojil s vajcami a vodou,  robot  vypracoval cesto, také polotuhé a pružné...zabalené som ho nechal odpočinúť na linke  30 minút...
...cesto som rozdelil na 4 rovnaké bochníčky, tie som postupne vyvaľkal a potom som ich nechal obschnúť na utierke. Vyvaľkané, mierne obschnuté cesto som nakrájal na pásy...asi 10 cm široké, naukladal som ich na seba a ostrým nožom som ich nakrájal na široké rezance, ktoré som zasa rozložil na utierku. Prípadne môžete použiť strojček na cestoviny... 


...maslo som dal prepražiť a nakrájanú slaninku som na PL oleja opražil. Rezance som dal variť do osolenej vody, potom som ich scedil a nepreplachoval, len som ich premiešal s prepraženým maslom, tvarohom a slaninkou... 


...a čo povedať na záver? ... jednoduché a výborné...dobrú chuť :)

QR Code - stiahni si recept do mobilu

4 komentáre:

  1. Uff Juraaaj, toto si uvarim asi aj hned zajtra! Jedno z mojich oblubenych, ked sme boli deti, vdaka za pripomenutie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neviem, či ste sa zbláznili, ale na Slíže s tvarohom dať slaninu (varíte pre kojencov, keď užívate termín slaninka?).
    Predsa od nepamäti to je sladké jedlo.
    Ako môžete kombinovať tvaroh so slaninou!
    Na Palacinky s čokoládou v a orechami dávate cesnak?
    Zdá sa, že ste prišli z inej planêty...!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zdravím ťa z inej planéty...u nás boli rezance s tvarom vždy na slano a so slaninkou. Slíže som v živote nejedol :)

      Odstrániť