sobota 8. februára 2014

odležaný syr

...jednoduchý názov, jednoduchý recept...ale tá chuť,  jedol som ho na malej oslave u mojej švagrinej Editky...  ale čo Vám budem hovoriť, to musíte ochutnať :)


Suroviny
  • syr, aspoň tri druhy (dajte také, ktoré Vám chutia)
  • olivový olej
  • olivy
  • chilli paprička
  • sušená bazalka, soľ
...ja som použil ementál, mozzarellu a gorgonzolu...syry som nakrájal na malé kocky a podobné geometrické tvary, nakladané olivy na kolieska a chilli papričku na tenké pásiky. Postupne som vkladal do pohára a ochucoval len soľou a sušenou bazalkou, prelial som olivovým olejom a občas dobre premiešal. Potom som pohár zavrel a tri dni ho nechal na kuchynskej linke...nech sa syr dobre odleží...


...syr po odležaní do seba nasal jemnú chuť bazalky a olivového oleja, bol mäkký a vláčny, rozplýval sa na jazyku...chuť syra neprerazila chuť korenia, cibule a ani cesnaku, lebo tam nič z toho nie je :) len jemná, vyzretá chuť dobrého syra a bazalky...dobrú chuť :)

QR Code - stiahni si recept do mobilu


6 komentárov: