nedeľa, 20. júla 2014

flank steak na zelenej fazuľke

...pripravenej na masle a s cenakom, preliaty horčicovo medovou omáčkou. O príprave steakov som som sa už rozpísal v v jednom mojom recepte, a konkrétne flank steak som už tiež pripravoval, vtedy som ho marinoval a podával s omáčkou z medvedieho cesta. Tento je pripravený trošku ináč, tak vám prajem príjemné čítanie a snáď niekoho aj inšpirujem...


Suroviny

  • hovädzia slabina
  • zelená fazuľka, cesnak
  • čerstvo mleté korenie, soľ, červené suché víno
  • maslo, olivový olej
na horčicovo medovú omáčku
  • dijonská horčica
  • med
  • olivový olej, chilli pasta
...odležané mäso som zalial suchým červeným vínom a nechal som ho 24 hodín odpočívať v chlade. Potom som ho vybral, osušil a pri izbovej teplote dochutené len čerstvo mletým korením nechal asi dve hodinky napospas osudu...to aby nechytilo paniku, keď ho dám na rozpálenú panvicu...
Mäsko už nebolo studené, tak som na rozpálil panvicu, dal na ňu lyžicu olivového oleja a steak... máme radi médium, tak som ho opiekol z každej strany asi 4 minútky, ale čas je len orientačný...záleží od hrúbky mäsa. Po opečení som ho osolil a zabalil do alobalu, nech si odpočinie...


...do rozpáleného woku som dal oriešok masla a pár kvapiek olivového oleja...potom som tam pridal zelené fazuľky, dochutené čerstvo mletým korením a soľou a restoval som ich asi 11 minút... tak do chrumkava a keď už takmer boli, pridal som k nim dva strúčiky prelisovaného cesnaku...


...z medu, dijonskej horčice a olivového oleja som vymiešal omáčku a dochutil som ju chilli pastou, med, olivoli a horčicu asi 1:1:1...ale je to len orientačný pomer, každý podľa svojej chute...
Odpočinutý steak som priečne narezal a plátky mäsa naukladal na zelenú fazuľku, všetko som prelial horčicovo medovou omáčkou a podával som so suchým červeným vínom...dobrú chuť :)



QR Code - stiahni si recept do mobilu


4 komentáre:

  1. vyzerá úžasne, šťavnato a voňavo ... to by si moji chlapi zgustli ...
    Recept si určite stiahnem, aby bol po ruke .... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem ...nám chutil, tak verím, že bude aj tvojim chlapom :)

      Odstrániť
  2. Teba Juraj nemožno ináč nazvať ako "večný pokušiteľ " - krásne to tu máš všetko! :-)

    OdpovedaťOdstrániť