nedeľa 18. januára 2015

šalát Caprese

...podľa mňa je Caprese letná záležitosť, vtedy paradajky chutia ako paradajky a mám chuť na ľahšie jedlá....ja som ale na toto skvelé predjedlo dostal chuť v zime :)


Suroviny
  • zrelé paradajky, mozzarella, čerstvá bazalka
  • olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...na Caprese treba naozaj zrelé paradajky, ak sa vám ich podarí kúpiť v zime, máte šťastie...ja kupujem v zime hlavne cherry paradajky, lebo tie chutia aj v zime, niektoré sú  naozaj výborné a za dobrú cenu. Ďalšou dôležitou surovinou je mozzarella, najlepšia je "di bufala"...z byvolieho mlieka...
...ako tak rozmýšľam, vlastne to ani nie je recept, veď to zvládne aj malé dieťa :) Stačí nakrájať paradajky, natrhať mozzarellu a lístky čerstvej bazalky, so sušenou to ani neskúšajte. Prekvapnúť kvalitným olivovým olejom, dochutiť soľou...ja ešte pridávam štipku čerstvo mletého čierneho korenia, asi mám na neho slabosť, lebo ho dávam takmer všade...dobrú chuť :)


QR Code  -  stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára