nedeľa 8. marca 2015

rybacia polievka

...túto polievku máme radi, mierne pikantnou chuťou vás pošteklí na jazyku, ale čo je najdôležitejšie, nie sú v nej kosti a je skutočne rýchlo pripravená...


Suroviny
  • rybací vývar ( voda, očistené rybacie hlavy, nové korenie, bobkový list, soľ)
  • hoki filety
  • cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mrkva, pór, chilli paprička
  • olivový olej, čerstvo mleté čierne korenie, sladká paprika, soľ
  • talianske bylinky (majorán, bazalka, tymián, oregáno, šalvia)
...začal som vývarom, očistené rybacie hlavy, hoki filety ( môžete použiť filety z akejkoľvek ryby, ale nech v nich nie sú kosti) som dal variť do slanej vody spolu s novým korením a bobkovým listom. 
Na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej nakrájaný cesnak, chilli papričku, čerstvo mleté čierne korenie a lyžicu mletej červenej papriky...po 25 sek. Keď paprika pustila farbu, zalial som vriacou vodou, stačí 200ml a pridal som nadrobno nakrájanú mrkvu. Nechal som dusiť asi 25 minút. 
Z vývaru som vybral filety a cez sito som ho nalial priamo do zeleninovo, paprikového základu...pridal som nakrájaný pór a nechal som variť ďalších 10 minút...


...potom som pridal čajovú lyžičku sušených talianskych byliniek a odstavil som. Na tanier som dal uvarené rybie filety a zalial som vriacim ochuteným vývarom, bol mierne pikantný a voňal po bylinkách, ktoré výborne doplnili chuť vývaru a rýb...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára