nedeľa, 19. apríla 2015

koložvárska kapusta

...ďalšia klasika, ktorá nesklame a vždy chutí...


Suroviny
  • kyslá kapusta 1kg
  • hrnček ryže - 250ml
  • 0,5 kg mleté bravčové mäso, klobása
  • cibuľa, cesnak, 0,5l 10% sladkej smotany na varenie, 2 vajcia
  • bravčová masť, čierne mleté korenie, sladká paprika, soľ
...začal som ryžou, hrnček premytej ryže som orestoval na lyžici bravčovej masti, osolil som a zalial 2 hrnčekmi vriacej vody, pod pokrievkou som dusil asi 15 minút. Na masti som medzitým restoval na cibuľke a cesnaku mleté mäso, dochutené čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou...
Polovicu kyslej kapusty som naukladal na spodok pekáča, na ňu som dal kolieska klobásy a uvarenú ryžu, na ryžu orestované mleté mäso...


...na mäso som dal zvyšnú kyslú kapustu a vložil som do vyhriatej rúry...na 160°C a 26 minút...


V sladkej smotane som rozmiešal dve vajcia, zalial som takmer hotovú koložvársku kapustu a nechal v rúre ešte 15 minút. Podával som s lyžicou kyslej smotany...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára