...ďalšia klasika, ktorá nesklame a vždy chutí...
Suroviny
- kyslá kapusta 1kg
- hrnček ryže - 350ml
- 0,5 kg mleté bravčové mäso, klobása
- cibuľa, cesnak, 0,5l 10% sladkej smotany na varenie, 2 vajcia
- bravčová masť, čierne mleté korenie, sladká paprika, soľ
...začal som ryžou, hrnček prepláchnutej ryže som orestoval na lyžici bravčovej masti, osolil som a zalial 1 a pol hrnčekom vriacej vody...pod pokrievkou som dusil asi 15 minút (ryžu uvarte podľa návodu na obale). Na masti som medzitým restoval na cibuľke a cesnaku mleté mäso, dochutené čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou...
Polovicu kyslej kapusty som naukladal na spodok pekáča, na ňu som dal kolieska klobásy a uvarenú ryžu, na ryžu orestované mleté mäso...
...na mäso som dal zvyšnú kyslú kapustu a vložil som do vyhriatej rúry...na 160°C a 26 minút...
V sladkej smotane som rozmiešal dve vajcia, zalial som takmer hotovú koložvársku kapustu a nechal v rúre ešte 15 minút. Podával som s lyžicou kyslej smotany...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára