štvrtok 1. októbra 2015

plnený pečený bôčik

...s príchodom chladnejších dní máme doma chuť na sýtejšie jedlá, jedným z nich je plnený pečený bôčik. Plnený kuracou pečienkou, pečený s rascou a cesnakom...ja viem....ale raz do roka neuškodí :)



Suroviny
  • pekný bôčik, rasca, cesnak, soľ, čerstvo mleté korenie
na plnku
  • kuracia pečeň, rožky, vajce, zelená petržlenová vňať
  • bravčová masť, cibuľa, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...začal som plnkou, na masti som orestoval nakrájanú cibuľu a po chvíľke (3 min) som k nej pridal nakrájanú kuraciu pečeň, dochutil som soľou a čerstvo mletým korením. Keď sa pečeň zatiahla (8min) tak som ju odstavil a nechal vychladnúť. Potom som k nej pridal jedno vajce, nakrájané rožky a petržlenovú vňať...pomer je na každom z vás...


...pekný prerastený bôčik som umyl a ostrým dlhým nožom som v ňom spravil kapsu, ale dával som pozor, aby som ho nikde úplne neprerezal. Kapsu som naplnil plnkou a uzavrel som ju takou dlhou špízovou ihlou (neviem ako sa to presne volá, ale môžete ju aj zašiť) 
Dochutil som ho soľou, čerstvo mletým korením a rascou som nešetril...na pekáči som ho podlial vodou, stačí len na spodok pekáča a dal som ho piecť do vyhriatej rúry na 170°C asi 80 minút, v polovici pečenia som ho aj otočil a na záver som ho zapiekol pod grilom...


...keď už bol upečený, natrel som ho zvrchu popučeným cesnakom a nechal ho odpočívať v rúre, ale už som ju odstavil. Podávať sa môže so zemiakovou kašou, alebo aj s kapustou a knedľou, či chlebom...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára