nedeľa, 1. novembra 2015

kačacie prsia

...na kuriatkovej omáčke so zeleným korením a cesnakovými špagetami...


Suroviny

  • kačacie prsia
  • kuriatka, zelené nakladané korenie, smotana na varenie, dijonská horčica
  • cibuľa, maslo, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
...ostrým nožom som narezal kožu na kačacích prsiach...


...na jemno nakrájanú cibuľu som orestoval na olivovom oleji s orieškom masla. Pridal som k nej nakrájané kuriatka, ale môžete použiť aj iné huby. Keď sa trošku zatiahli, asi o 6 minút, tak som k nim dal zelené nakladané korenie, bez nálevu...


...restoval som ich spolu asi 15 minút, potom som zalial sladkou smotanou, dochutil horčicou a soľou...keď to spolu prevrelo, odstavil som a pridal do omáčky oriešok masla...
Na studenú panvicu som dal nasolené kačacie prsia, kožou dolu a pekne som ich vyškvaril...asi 8 minút...ak by som ich dal na rozpálenú panvicu, hneď by sa zatiahli a masť by nevyškvarila úplne...


...potom som ich otočil a vložil ich do vyhriatej rúry na 200°C a zasa na 8 minút...ak ich chcete mať prepečenejšie...minútku, dve pridajte...moje boli médium...
V hrnci sa mi už varili paradajkové špagety zo semolinovej(tvrdej) pšenice, keď boli takmer hotové, odstavil som plyn a nechal som ich v horúcej vode...len minútku, aby sa nerozvarili. Potom som ich scedil, dochutil 37 kvapkami olivového oleja a dvoma strúčikmi cesnaku...


...kačacie prsia som vybral z rúry a nechal som ich zabalené v alobale osem minút odpočinúť, je to veľmi dôležité...mäso je potom šťavnaté a krehké a po rozkrojení z neho nevytečie veľa šťavy...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára