nedeľa, 29. novembra 2015

nakladaný camembert

...s mini mozzarellou, vlašskými orechmi, zeleným korením a v olivovom oleji. V chlade odpočíval 10 dní...syr vyzrel, zmäkol a chute sa prepojili. Na tento recept používam najradšej syr Camembert 45%  z Lidlu. Podával som s horčicovo medovým pikantným dipom...


Suroviny
  • syr s bielou plesňou, mini mozzarella
  • vlašské orechy, nakladané zelené korenie, cibuľa, olivový olej
  • soľ, mleté chilli papričky, plzenské korenie (tymián, rasca, chilli, pivná ingrediencia)
...syr som rozkrojil a dochutil som ho korením, do jednej polovice som vtlačil vlašské orechy, polovice syra som spojil a rozkrojil na štrvtinky, asi takto...


...na spodok pohára som dal kolieska cibule, zelené korenie, mleté chilli, soľ, čerstvo mleté čierne korenie a postupne som ukladal syr, medzery som vypĺňal mozzarellou a vlašskými orechmi...spravil som niekoľko vrstiev a na záver som zalial olivovým olejom...


...pohár som zavrel a dal do chladu...zabudol som na neho na dlhých 10 dní, asi dvakrát som ho otvoril a skontroloval. Pri príprave treba dbať na čisté náradie, ruky a suroviny...aby sa nám syr nepokazil, konzervujeme len soľou...


...prešlo 10 dní...syr je vláčny, vyzretý a chute sa navzájom spojili. Rozhodol som sa, že budem podávať s horčicovo medovým chilli dipom...

Suroviny na horčicový dip
  • plnotučná horčica, med v pomere 2:1
  • chilli pasta podľa odvahy
  • Olivový olej, ten zo syra v pomere 1:2 k horčici s medom
...pri príprave je dôležité dobre spojiť med s horčicou a chilli, trvá to chvíľku a až potom pridávať olivový olej. Večer spravím chrenovú omáčku s kremžskou horčicou a zase s olivovým olejom zo syra...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára