utorok 17. novembra 2015

vegánske hlivové krupoto

... nedávno som pripravoval maslovo špenátové krúpy, boli výborné a už vtedy som vedel, že krúpy budem pripravovať častejšie... teraz som ich pripravil na vegánsky spôsob...máme v rodine dvoch vegánov, tak som si dal generálku pred rodinnou oslavou :)


Suroviny
...jačmenné krúpy som uvaril v slanej vode, ako cestovinu...pokiaľ sa varili, nakrájal som hlivu na absolútne rovnaké kocky s rozmermi 0,73 x 0,65 cm :)


...vo woku na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej nakrájanú hlivu a dochutil som soľou a čerstvo mletým čiernym korením...keď sa odparila všetka tekutina a hliva bola už takmer hotová (18 minút) pridal som lyžičku sójovej omáčky, tri strúčiky cesnaku nakrájané na drobno a odstavil som...


...krúpy už boli takmer hotové, tak som ich scedil, ale nepremýval som ich...dal som ich naspäť do hrnca v ktorom sa varili, pridal som k nim lístky čerstvého špenátu a alpro sójovú alternatívu k Smotane na varenie...


...nechal som to spolu prevrieť, len minútku a odstavil som a teraz sa vám musím k niečomu priznať...niečo také dobré som už dlho nejedol, aj manželka si naložila dvakrát...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára