streda, 16. decembra 2015

zubáč s kôprovým maslom

...ryby mám rád a myslím si, že dobrá ryba nepotrebuje veľa korenín, stačí jej čerstvá bylinka, kúsok masla, či olivového oleja...korenie má chuť dobrej ryby podčiarknuť a doplniť, nie potlačiť...


Suroviny
...z mrazáku som vybral filety zo zubáča, z chladničky maslo...to len aby zmäklo. Očistil som dva strúčiky cesnaku, jemne som ich roztlačil a zalial dvoma lyžicami olivového oleja. Cesnak olej mierne prevoňal a dochutil...asi po dvoch hodinách som do oleja vložil rozmrazené filety, ale najskôr som ich osušil papierovou utierkou...nechal som ich marinovať asi dve hodiny, ale stačí aj 120 minút :)


...pokiaľ ryby odpočívajú, musím sa Vám priznať k trom veciam...
  1. Nedávno som sa po 14 rokoch porezal...nový nôž :)...ale už som OK
  2. Ryby na tento a aj na ďalší recept ktorý bude v sobotu, mi poskytla Ryba Žilina za čo im ďakujem, lebo Vám môžem ponúknuť recepty na Vianočný stôl už teraz...ale ja môžem ryby aj častejšie, nie len raz do roka...
  3. Páčilo sa mi, že sú filety vákuovo balené a nie je na nich kopec ľadu... 

...ale poďme už variť... maslo je už mäkké, tak som ho dochutil soľou a nakrájaným čerstvým kôprom...


...na panvicu som dal lyžicu olivového oleja a pokiaľ sa mi zohrieval, dochutil som ryby soľou a mletým bielym korením, potom som ich dal na panvicu...najskôr kožou dolu, keď filety zmenili farbu (cca 3-4 min) otočil som ich a opiekol aj z druhej strany (cca 2 min). Podával som so zemiakovo zelerovou kašou (pomer 1:1) dochutil som ju maslom, soľou a smotanou. Filety som na tanieri dochutil kúskom kôprového masla...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára