...ryby mám rád a myslím si, že dobrá ryba nepotrebuje veľa korenín, stačí jej čerstvá bylinka, kúsok masla, či olivového oleja...korenie má chuť dobrej ryby podčiarknuť a doplniť, nie potlačiť...
Suroviny
Suroviny
- filety zo zubáča s kožou
- olivový olej, 2 strúčiky cesnaku
- maslo, čerstvý kôpor, biele mleté korenie, soľ
...z mrazáku som vybral filety zo zubáča, z chladničky maslo...to len aby zmäklo. Očistil som dva strúčiky cesnaku, jemne som ich roztlačil a zalial dvoma lyžicami olivového oleja. Cesnak olej mierne prevoňal a dochutil...asi po dvoch hodinách som do oleja vložil rozmrazené filety, ale najskôr som ich osušil papierovou utierkou...nechal som ich marinovať asi dve hodiny, ale stačí aj 120 minút :)
...pokiaľ ryby odpočívajú, musím sa Vám priznať k trom veciam...
- Nedávno som sa po 14 rokoch porezal...nový nôž :)...ale už som OK
- Ryby na tento a aj na ďalší recept ktorý bude v sobotu, mi poskytla Ryba Žilina za čo im ďakujem, lebo Vám môžem ponúknuť recepty na Vianočný stôl už teraz...ale ja môžem ryby aj častejšie, nie len raz do roka...
- Páčilo sa mi, že sú filety vákuovo balené a nie je na nich kopec ľadu...
...ale poďme už variť... maslo je už mäkké, tak som ho dochutil soľou a nakrájaným čerstvým kôprom...
...na panvicu som dal lyžicu olivového oleja a pokiaľ sa mi zohrieval, dochutil som ryby soľou a mletým bielym korením, potom som ich dal na panvicu...najskôr kožou dolu, keď filety zmenili farbu (cca 3-4 min) otočil som ich a opiekol aj z druhej strany (cca 2 min). Podával som so zemiakovo zelerovou kašou (pomer 1:1) dochutil som ju maslom, soľou a smotanou. Filety som na tanieri dochutil kúskom kôprového masla...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára