utorok, 19. januára 2016

rýchla večera z panvice

...na blogu už mám jeden recept na rýchlu večeru ...teraz som v chladničke našiel zopár uvarených zemiakov, jednu červenú papriku a petržlenovú vňať....tak som cestou z práce dokúpil šampiňóny a rýchla večera sa mohla začať...


Suroviny
  • uvarené zemiaky
  • šampiňóny, zelená petržlenová vňať, červená paprika
  • čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej
...uvarené zemiaky som nakrájal na kocky, alebo surové nakrájate na kocky a dáte ich uvariť. Šampiňóny som nakrájal na polovicu, väčšie na štvrťky a papriku na kocky, prípadne iné nepravidelné tvary...


...na rozpálenú panvicu som kvapol olivový olej a orestoval som šampiňóny s paprikou, dochutil som soľou a čerstvo mletým korením. Šampiňóny najskôr pustili šťavu, ale tá sa o chvíľku odparila a huby s paprikou krásne schrumkovateli a kúpili hnedastú farbu...


...dal som ich odpočinúť na tanier a na tej istej panvici, zasa s kvapkou oleja som nechal zhnednúť zemiaky, samozrejme som ich tiež osolil...


...keď už dostali krásnu farbu...krajšiu ako na fotke, vrátil som do panvice šampiňóny a papriku, premiešal som a prihodil pár lístkov čerstvej petržlenovej vňate...a môžeme večerať...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára