nedeľa 28. februára 2016

rybacie fašírky

...teda aby som bol presný, fašírky z kapra so špenátovou kvakou na smotane. Ak vám ryby chutia, ale kosti vám prekážajú, tak skúste tento recept...kosti v tejto fašírke nenájdete....


Suroviny
  • filet z kapra 700g
  • pečivo 2ks, vajce, petržlenová vňať, šťava z jedného citróna
  • korenie na ryby (cesnak, horčicové semienka, kôpor, čierne mleté korenie, zázvor, mletá rasca)
  • čerstvo mleté čierne korenie, soľ, cesnak 1 strúčik, malá cibuľa, 50ml sladkej smotany
  • kvaka (od Ryba Žilina), sladká smotana, čerstvý špenát
...začal som rybou...mäso som narezal  ako v tomto recepte, potom som z ryby stiahol kožu a mäso som nakrájal  na rezančeky. V mise som nakrájané pečivo zvlhčil sladkou smotanou, pridal som nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, jedno vajce a rybie mäso....dochutil som korením na ryby, čiernym mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou. Dobre premieanú fašírkovú zmes som nechal odležať v chlade asi dve hodinky...


...vďaka narezaniu mäsa a citrónovej šťave sa všetky malé kosti úplne stratili a fašírky môžu jesť aj malé deti, veľké deti, dospelí ľudia, starí ľudia, muži aj ženy...snáď som na nikoho nezabudol :)
Mokrými rukami som začal tvarovať fašírky a každú som obalil v strúhanke. Vkladal som ich do rozpáleného oleja a z každej strany som ich opekal asi 3-4 minúty...boli prepečené a šťavnaté. 
Medzitým som už v osolenej vode varil kvaku, potom som ju zlial...(z vody môžete uvariť polievku) a pridal som k nej lístky čerstvého špenátu, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a zalial som sladkou smotanou,  jemne dosolil a dochutil niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára