nedeľa, 21. februára 2016

zajac na smotane

...rád spoznávam nové, menej známe suroviny...preto som nemohol odmietnuť, keď ma oslovili zo spoločnosti Ryba Žilina, či chcem pripraviť recept z málo známej, ale veľmi zdravej zeleniny... kvaky, turínu či runkle ...áno je to to isté :) a takto to dopadlo...



Suroviny
  • zajačie stehná
  • cibuľa, bravčová masť, slanina, cesnak
  • plzenské korenie (tymián, rasca, chilli, pivná ingrediencia)
  • soľ, smotana na varenie, vývar, biele suché víno, citrónová šťava
  • kvaka, zelená fazuľka, maslo, čerstvo mleté čierne korenie
...zajaca som rozporcoval, z rebier a kostí som pripravil vývar, stehná a chrbát som dobre prešpikoval slaninou a cesnakom, dochutil som ich soľou a plzenským korením. Na bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu s cesnakom a opiekol som zajačie mäso...



...keď sa mäso zatiahlo, podlial som suchým bielym vínom...rád varím s vínom, jedlu dá príjemnú chuť... keď sa alkohol odparil a ostala len jemná ovocná aróma, podlial som mäso vývarom a zakryté som dusil asi hodinku. Medzitým som uvaril kvaku......tak ako varíte zemiaky, ale kratšie...



...keď už takmer bola, pridal som k nej zelenú fazuľku, scedil a jemne orestoval na masle...



...na panvici som ju ešte dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Mäso som vybral na tanier a omáčku som zjemnil sladkou smotanou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, na záver som do nej dal ešte oriešok masla. Na tanier som dal kvaku so zelenou fazuľkou, mäso som prelial smotanovou omáčkou...a ako kvaka chutí?...tak príjemne...je ľahšia ako zemiaky, trošku kalerábovo...určite vás nesklame...dobrú chuť :)




QR Code - stiahni si recept do mobilu



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára