sobota, 7. mája 2016

kačacie prsia a batátovo zelerové pyré

...minulý týždeň sme mali doma malú oslavu a tak som pripravil niečo rýchle, netradičné a chutné...


Suroviny
  • kačacie prsia
  • zeler, sladké zemiaky, maslo, muškátový oriešok, sladká smotana, soľ, citrónová šťava
  • čerstvý tymián, maslo, čerstvo mleté čierne korenie
...zeler a očistené batáty (1:1) som nakrájal na kocky a dal variť do osolenej vody...presne tak ako varíte zemiaky...pokiaľ sa to varilo, tak som si pripravil tymiánové maslo...len som ho dochutil soľou a čerstvým tymiánom...


...uvarený zeler a batáty som scedil, rozmixoval a dochutil maslom, soľou, nastrúhaným muškátovým orieškom (len štipku) sladkou smotanou  a citrónovou šťavou...
Kožu na kačacích prsiach som nakrájal do mriežky, dochutil soľou a čerstvo mletým korením...


...na studenú panvicu som dal vetvičku tymiánu a prsia kožou dolu...opiekol som ich na strednom plameni, tuk sa pekne vyškvaril a koža bola chrumkavá (8-10 minút), potom som ich otočil na druhú stranu a piekol asi 6-8 minút. Nechcel som ich mať veľmi prepečené, tak som ich už len zabalil do alobalu a nechal odpočívať 10 minút. Pokiaľ ich chcete mať prepečenejšie, dajte ich po upečení ešte na 5 minút do rúry, vyhriatej na 180°C...odpočinuté prsia som šikmo nakrájal a na vrch som dal oriešok tymiánového masla...pyré zo zeleru a sladkých zemiakov príjemne osviežila citrónová šťava a muškátový oriešok ho krásne prevoňal...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept do mobilu


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára